Regularitatea fericirii

La știri (The New York Times) ”Singur cu psihiatrul, pacientul mărturisește că nou născutul său a avut probleme serioase de sănătate, soția înfuriată țipă la el, iar el a început să bea din nou. Cu viața sa și cea de-a doua căsătorie destrămate, omul a spus că are nevoie de ajutor.”

“Însă psihiatrul, dr. Donald Levin, l-a oprit și i-a spus: “Stai puțin. Eu nu sunt terapeutul tău. Eu pot prescrie medicamentația ta, însă nu cred că asta ar fi adecvat.”

“Ca mulți din cei 48.000 de psihiatrii ai națiunii, dr. Levin, în mare parte datorită schimbărilor în vederea costurilor plătite de asigurările medicale, nu mai include terapie prin conversație, forma psihiatriei popularizată de Sigmund Freud, care a dominat profesia timp de decenii. În schimb, acesta prescrie medicamente, de obicei după o scurtă consultație pentru fiecare pacient. Așa că dr. Levin l-a trimis pe bărbat cu o referință la un terapeut mai puțin costisitor și o criză persoanală neexplorată a rămas nerezolvată.”

“Medicina se află într-o schimbare rapidă în Statele Unite, de la o industrie mică, la una dominată de grupuri spitaliere și corporații, însă noile beneficii pot fi acompaniate de pierderea intimității dintre doctori și pacienți. Nicio specialitate nu a suferit această pierdere mai profund decât psihiatria…”

Comentariul meu: Totul se dezvoltă sub influența ecomiștilor, pentru că ei sunt considerați cei de care are nevoie umanitatea, dar calculele lor sunt prea simpliste. Ei vor începe să amestece drogurile care trezesc fericirea cu apa sau cu orice altceva, iar toată lumea din jur va merge cu zâmbetul pe buze și nu se va gândi la nimic altceva.

Va părea că totul este bine : Vom deveni mai prietenoși ; vom ceda scaunul în mijloacele de transport publice între noi și vom pune punct războaielor. Totul va fi minunat!

De ce nu ne purtăm în acest fel? Din simplul motiv că există o forță superioară care nu ne permite să facem asta. Aceasta nu ne permite să facem asta nici măcar acum. Este împotriva acestui lucru și nu ne dă voie să adormim. Creatorul continuă să ne încurce prin faptul că nu ne permite să fim fericiți.

Întrebare: Încotro ne împinge și ne conduce El?

Răspuns: Spre fericire cu o nuia. Fericirea este o stare în care ne asemănăm cu El, ceea ce înseamnă că noi devenim total diferiți de natura noastră prezentă. Noi ne iubim unul pe celălalt, ne unim și devenim prietenoși cu celălalt, prin dăruirea totală față de ceilalți. Într-un final, umplerea Luminii Superioare va apărea gradual în noi în conformitate cu acțiunile noastre egoiste.

Întrebare: Și ce se întâmplă dacă facem asta sub influența medicamentelor?

Răspuns: Nici medicamentele și nici tu nu veți funcționa. Aceasta nu este întreaga problemă, așa că nu vom fi capabili să simțim nimic. Diferența este că tu însuți trebuie să o vrei. Ai face-o tu însuți dacă ai putea luând o pastilă, iar problema ar fi putut fi rezolvată cu mult timp în urmă.

Este despre un sistem foarte complicat care trebuie să coboare asupra noastră de sus.

Sper să fim capabili încă să îl atragem înspre noi într-o oarecare măsură, așa încât va cădea peste noi și va începe să facă oameni similari cu acesta, să-i oblige să fie compatibili unul cu celălalt. Apoi vom începe să simțim în ce măsură un nou sentiment poate apărea din compatibilitatea reciprocă dintre noi, o nouă lume perfectă, eternă, infinită care ne tot trezește și ne trage în sus.

Trebuie să ne purtăm ca niște copii cu ochii larg deschiși și nu ca oameni în vârstă, obosiți care se scobesc în nas exact cum întreaga omenire face astăzi: ei există și asta e tot. Mă uit la oameni că toți trăiesc ca și cum ar fi pe jumătate adormiți, fără alegere. În spiritualitate este un stimulent total diferit către viață și noi vom arata asta oamenilor. Asta este, de fapt, diferența dintre anti-depresive și Creator, propria noastră tânjire spre avansare, ca și cum ai arde de entuziasm, nu ca atunci când te împinge chimia.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 12/28/16

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: