Regulile marilor înțelepți

290Comentariu: Anul trecut nu a fost ușor. Toată lumea are predicții diferite pentru ceea ce ne așteaptă – de la cele mai dificile până la cele optimiste, cum ar fi, de exemplu, Gates.

Lideri mari precum Abraham Lincoln, Roosevelt și Churchill au reacționat la amenințările din timpul lor, desigur, dar au privit întotdeauna dincolo de orizont, oricare ar fi acesta, și au aprins pe toată lumea cu viziunea lor.

Regulile lor erau: „Luați-vă timp pentru a reflecta asupra viitorului”. „Elaborați o strategie pentru trecerea de la un viitor imaginat, înapoi aici, până în zilele noastre.” „Și pregătiti-va să învațati, nu va fie frică să schimbati cursul și astfel uniti echipa.”

Răspunsul meu: Nici un singur lider de astăzi nu-și poate pune în aplicare programul personal, egoist, așa cum ar putea acei lideri din trecut. Cursul de astăzi este destinat întregii umanități în același timp! Aceștia erau lideri ai națiunilor. Le-a fost mai ușor.

Întrebare: Ar trebui ca liderul de astăzi să privească întreaga omenire?

Răspuns: În caz contrar, el nu va fi capabil să înțeleagă unde merge totul. Prin urmare, niciunul dintre ei nu este capabil să facă nimic.

Întrebare: Adică, dacă spunem: „Luați timp pentru a înțelege viitorul”, vorbim despre viitorul întregii lumi?

Răspuns: Da. Pentru că am intrat deja în sistemul integral.

Întrebare: Deci, un lider al unei astfel de gândiri la nivel mondial nu poate fi decât, în mare, un înțelept care privește lumea ca o singura organizatie, un singur organism?

Răspuns: Da. Este o persoană care a fost pre-creată de natură în gândirea integrală. În caz contrar, el nu va putea înțelege ceea ce se întâmplă.

Întrebare: Și cum provii din această viziune a viitorului până astăzi? Ce spuneți că trebuie să facem astăzi?

Răspuns: Încerc să iau în considerare astăzi, știind că lumea se îndreaptă spre relații integrale, într-un mod bun, rău, orice. Nu contează câte opriri și ce vor fi, dar următoarea stare a lumii este o umanitate integrală, interconectată și conștient trezita că ar trebui să fie împreună.

Dacă percepem imaginea lumii în acest fel, atunci ne vom imagina în mod firesc cât de bine ar fi să ne îndreptăm spre ea. Și pentru aceasta avem nevoie de un sistem educațional, un sistem de creștere și un sistem de diseminare. În general, există multe, multe astfel de subsisteme.

Întrebare: De aceea vorbești despre cel mai important lucru acum – educația? Este în creștere, văzând acest viitor?

Răspuns: Da, totul depinde de asta. Dacă ne apropiem cumva de acest lucru, vom fi bine. Dacă nu, atunci natura ne va constrânge în continuare până cand ne vom da seama.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, din 31.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed