Reîncarnarea Sufletului

Intrebare: Reincarnarea este cresterea sufletului. Daca sufletul nu are timp sa se realizeze in incarnarea actuala, trebuie sa se reintoarca pe Pamant pentru a studia din nou in aceeasi clasa si apoi sa mearga spre urmatoarea? Exista reincarnare conform intelepciunii Cabala si, daca da, cum se intampla?

Raspuns: In fiecare din noi, cei nascuti in aceasta lume, este o samanta a sufletului numita un punct in inima. Inima este dorinta unei persoane, inauntrul careia, de cele mai multe ori, este o inconstienta totala, o chemare aproape insesizabila pentru o persoana sa ajunga la radacina sa.

Chemarea de a ajunge la radacina, impinge persoana inainte. Unii oameni o simt mai puternic si altii mai putin si mai sunt aceia care nu o simt deloc, insa toata lumea are un punct in inima.

O persoana care simte, incepe sa caute sensul vietii, deoarece chiar are nevoie sa ajunga la radacina din care acest punct a coborat precum o stea si s-a asezat in ea. Trebuie sa mearga acolo, acolo este casa sa.

Punctul in inima motiveaza o persoana prin construirea unei tanjiri corecte si foarte precise in ea: trebuie sa descopere pentru ce traieste in timpul vietii sale. Acesti oameni ajung la intelepciunea Cabalei si isi implinesc aceasta tanjire de a se reintoarce la casa lor, la sursa lor si la radacina lor.

Despre asta ne vorbeste intelepciunea Cabala. Misiunea noastra in aceasta viata este sa ajungem la radacina noastra. Daca o persoana incepe sa lucreze asupra sa si sa indeplineasca aceasta misiune, ea isi incheie ciclul reincarnarilor.

Daca se opreste pe drum, trebuie sa se reintoarca si sa continue corectia in urmatoarea viata, pana cand ajunge la radacina sa. Asta ar putea sa dureze mai mult de o viata.

O persoana in care aceasta dorinta este inca tacuta, se reintoarce in aceasta lume pentru a cumula masura suficienta de suferinte materiale care sa o conduca spre intrebarea despre sensul vietii, “De ce sufar?”. Atunci incepe sa caute.

Asadar, noi suntem pe cale sa implinim punctul din inima, fie la mijlocul drumului sau deja in procesul implinirii sale.

Din emisiunea de pe  KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 11/9/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: