Reinnoirea tuturor stiintelor

Intrebare: Cum va imaginati o scoala de Cabala?

Raspuns: Umanitatea trebuie sa inteleaga prin aceasta educatie ca existam intr-un sistem comun, integral si global si ca trebuie sa tratam lumea pe baza acestor legi. Daca nu le luam in considerare, atunci nu vom reusi in nimic, nici chiar in cele mai mici lucruri.

Trebuie sa dezvoltam toate sistemele existente si toate stiintele naturii bazate pe natura noastra egoista. Dar acum trebuie  sa dezvoltam o altfel de stiinta, stiinta lumii noi –  stiinta Cabala. Si asta pentru ca cu cat mai mult dezvaluim conectarea intre toate partile lumii, cu atat mai mult ni se va cere sa avem o noua atitudine fata de ea.

Nimeni nu va putea urma calculele anterioare: nici in fizica, nici in chimie, nici in constructii. Si asta pentru ca legile vor deveni integrale si asta va fi evident in tot.

Observam natura, dar nu avem nici o idee de cum sa ne purtam. Nu avem abilitatea sa de vedea ce sa va intampla pentru ca noi insine nu suntem un tot. Deocamdata inca putem face anumite previziuni pe baza vechilor premise, dar destul de curand nu o vom mai putea face. Si asta pentru ca nu putem sa tratam corect sistemul altruist (integral, analog) pe baza sistemului nostru egoist (numeric, singular).

Acestea sunt sisteme complet diferite, cu analize diferite, decizii de luat, control, similar sistemelor care lucreaza cu curent continuu sau alternativ. Nu pot lucra cu ambele simultan.

De aceea, trebuie sa reinnoim toate stiintele care au fost create de calitatile noastre egoiste din perspectiva individuala asupra lumii, si sa le transformam conform noilor forte ale sistemului care este revelat in lume. Acesta va afecta absolut toate ariile noastre de activitate. Altfel nu vom sti sa mai facem nimic in aceasta lume. Lumea va incepe sa se poarte conform Sistemului care coboara sau care se dezvaluie in sistemul nostru, din interiorul acestei lumi.

De aceea, daca nu dam copiilor cunostinte despre acest nou sistem, ei nu vor putea sa inteleaga noua apropiere fata de toate stiintele naturale! Toate stiintele vorbesc despre conectari si diferite discutii si interactiuni dintre forte si calitati in  natura, si acestea vor incepe sa fie exprimate mai corect si interdependent ca niciodata. Astfel, vor putea fi intelese doar de cine va fi la nivelul lor prin prin organizarea interioara a gandurilor si dorintelor.

Presupun ca procesul de invatare va avea loc in toata lumea datorita internetului. Tot felul de discutii diferite si interactiuni printre copii vor avea loc pentru ca sa ii putem invata cum sa traiasca in societate, si asta cu ajutorul grupurilor.

Cred ca scoala in forma in care exista astazi unde copii vin la scoala ca sa il asculte pe profesor incet-incet vor muri. Mai multa atentie va fi arata unitatii intre copii. Vor fi invatate subiecte speciale prin mijlocul internetului.

Din Discutii despre educatie 2/4/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: