Relaţiile dintre Învăţător şi student

Întrebare: Rolul învăţătorului este foarte important în studierea înțelepciunii Cabalei. Ce este un învăţător de Cabala?

Răspuns: În primul rând, este cineva care a primit cunoștințe de la un cabalist recunoscut. În al doilea rând, el predă din surse originare. În al treilea rând, el nu atrage atenția asupra personalității sale. Și în al patrulea rând, el îi îndrumă pe toți spre revelarea Creatorului.

Întrebare: Ce este interacțiunea dintre student și învăţător?

Răspuns: Interacțiunea depinde de student și nu de profesor. Profesorul poate ajuta studentul în tot ceea ce îi poate aduce beneficii. Cu toate acestea, el se detașează complet de interferența cu lumea interioară a elevului, învățându-l astfel să devină auto-realizat.

Pe de o parte, există o preocupare constantă pentru dezvoltarea și grija studentului. Dar profesorul păstrează întotdeauna o anumită distanță față de student, pentru a-i da un sentiment de liberă alegere, libertate de acțiune, libertate a deciziilor și așa mai departe, pentru că nimeni nu poate fi un substitut al progresului independent al elevului.

Întrebare: Care este diferența dintre un învățător de Cabala și un profesor de alte discipline?

Răspuns: Un învățător de Cabala nu predă la fel de mult, pe cât sfătuieşte elevul în ce fel, schimbându-se pe sine, să descopere ceea ce are nevoie să obțină. Ce înțelege studentul, obține el și nu este realizarea profesorului.

El merge pe o anumită cale, dezvoltându-și în permanență calitățile interioare, sufletul său și atinge o revelare și mai mare a Creatorului. Aceasta este pur și simplu realizarea sa, personală. Prin urmare, aici, profesorul este doar o sursă externă de ajutor.

Din KabTV – „Bazele Cabalei”, 11/20/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: