Renunţarea la sine prin Legea iubirii

Întrebare: Tot spui ca vrei să îţi vezi elevii fiind mult mai autonomi. Cum se impaca acest tip de independenţă cu auto-anularea în faţa profesorului?

Răspuns: Independenţa este abilitatea de a lua decizii corecte autonom şi de a acţiona corect, simtind şi ştiind ce as face dacă tu ai fi eu. De fapt, este chiar mai uşor sa utilizezi acest principiu într-o societate mare. La urma urmei, avem nevoie de un sistem mare pe care să-l gestionam. Şi dacă toată lumea depune mai departe toate eforturile lor pentru a vedea în aceeaşi direcţie ca şi liderul spiritual şi încep sa vada modul în care pot contribui la cauza comună, nu putem sa esuam.

Este imposibil sa gestionezi fiecare celula din corp printr-un singur centru al creierului, ar fi prea complex. Într-un sistem integral, toţi gestionează pe toti ceilalti. Şi fiecare dintre noi trebuie să examineze modul în care opinia sa se potriveste cu punctul vedere al restului, acceptand punctul de vedere al societăţii deasupra celui propriu şi acţionand în consecinţă. Aceasta este ceea ce înseamnă „a iubi pe ceilalţi ca pe tine insuti.” Eu nu fac ceea ce pare cel mai bine pentru mine, în schimb, fac ceea ce este cel mai bine pentru ceilalti. Eu lucrez pentru a îndeplini dorinţa lor. Şi aceasta este esenţa adeziunii, unitatea.

Nu va fi un singur om cu o singură inimă dacă nu vom accepta punctul de vedere colectiv mai presus de al nostru. Şi pentru majoritatea, este o problemă uriaşă, în special pentru cei care sunt buni organizatori. Ei cred că ştiu cum să aranjeze şi să gestioneze societatea, iar ei folosesc numai creierul lor.

Şi aici există un pericol mare în modul în care acestia şi întreaga societate vor progresa. De fapt, este uşor de comutat in direcţia opusă caii spirituale. La exterior se va arata ca au reuşit pe plan material, dar nu vor avansa spiritual.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/25/11, Shamati  25

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: