Repere în schimbarea lumii

917.01Întrebare: Înainte de Baal HaSulam cine a schimbat lumea atât de mult încât a făcut anumite schimbări?

Răspuns: Baal Șem Tov, iar înaintea lui Ari, și înainte lor Rabbi Șimon și discipolii săi (autorii Cărții Zohar), înaintea lor Moise; înaintea lui Moise a fost Avraam și înaintea lui Avraam a fost Adam Harishon.

Comentariu: Dar au fost perioade destul de lungi între ei. Și acum, după cum se dovedește, Baal HaSulam…

Răspunsul meu: Baal HaSulam și Rabaș sunt practic la fel. Este un pachet. Pentru că Baal HaSulam i-a transmis această metodologie numai lui și parcă nu s-a dezvoltat mai departe. Când am adus studenți la Rabaș și am început să studiem împreună, apoi el a deschis-o și a dezvoltat-o. Și acum, în esență continuăm ceea ce ne-a dat Rabaș.

Întrebare: Per total, a contat faptul că Rabaș era fiul lui Baal HaSulam?

Răspuns: În acest caz, nu înseamnă un fiu fizic, ci unul spiritual.

Întrebare: Să spunem că Ari a trăit în timpul Renașterii, când lumea și-a schimbat în mod concret percepția. Care au fost schimbările suplimentare din istorie în funcție de viețile și decesele marilor cabaliști?

Răspuns: Atunci au fost mici schimbări, dar nu contează pentru că toate celelalte schimbări erau deja îndreptate spre corectarea spirituală. La urma urmei, nu poți impune exact o axă asupra alteia, cum ar fi dezvoltarea spirituală a umanității și unele dintre reperele sale istorice.

KabTV „Am primit un apel. Cum moare un cabalist?” 16.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed