Respect și autocontrol

Întrebare: Este posibil să înveți o persoană să respecte pe cineva?

Răspuns: Învățăm doar din exemple. Astfel, atunci când arătăm cuiva un exemplu bun, aceștia devin oameni buni. Respectul este un sentiment pozitiv. Dar uneori poate limita o persoană și poate determina un regres. Prin urmare, trebuie să ne dezvoltăm autocontrolul.

Așteptarea respectului pur egoist de la ceilalți poate determina pe cineva să se închidă în sine. La urma urmei, dacă toată lumea începe să-l onoreze, el încetează să crească și cere mai mult respect, indiferent de situație, atâta timp cât i se dă. Dar dacă respectul este îndreptat spre exterior, ne facilitează avansarea.

Observație: Ai menționat în mod repetat că semnele de respect din partea societății sunt foarte dăunătoare pentru cineva care dorește să realizeze actualizarea de sine sau dezvoltarea spirituală.

Comentariul meu: Este pur și simplu dezastruos! Uneori, desigur, este bine să auzi un feedback pozitiv despre tine, dar, în general, este suficient ca mediul să sublinieze doar direcția corectă pentru avansarea ta.

Feedback-ul pozitiv și complimentele fac ca cineva să se simtă satisfăcut, le limitează dezvoltarea și netezește tot felul de sentimente de auto-inadecvare.

Nu este vorba de a pune presiune pe o persoană, astfel încât să nu poată ridica capul. Dar trebuie să existe o linie foarte serioasă de autocontrol ce continuă să dezvăluie deficiențe suplimentare la o persoană care trebuie să fie umplute cu cunoștințe și realizări.

Multe sunt scrise despre aceasta în sursele noastre. De exemplu, ei spun că, dacă un profesor primește multă atenție și respect de la studenții săi, el ar putea să nu se mai dezvolte spiritual. Acest lucru ar trebui evitat.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV 8/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: