Respectarea practicilor religioase nu este necesara in Kabbalah

Am primit cateva intrebari, privind respectarea practicilor religioase:

Intrebare: Eu practic Tora si Mitzvot (poruncile) in viata de zi cu zi si practica mea de multe ori devine mecanica – nu spirituala. Ati afirmat ca, Intelepciunea Kabbalah nu are nimic de-a face cu religia, dar pare foarte legata de Tora.
Va rog sa ma sfatuiti, cum pot relationa cu Mitzvot intr-un mod care va corecta „dorinta mea de a primi”, cu „o dorinta de a oferi.” Cu siguranta aceasta  se poate face, pentru ca ele au fost date. Va rog sa   faceti lumina asupra acestei conexiuni dintre Mitzvot si Kabbalah si semnificatia de Mitzvot pentru un evreu.
Raspunsul meu: Kabbalah este metoda de corectare a sufletului prin intermediul revelarii Creatorului. Sufletul nu are nici o legatura cu corpul.
Daca doriti sa urmati traditia iudaica este problema dumneavoastra. Personal, eu respect acest cadru, pentru ca este traditia natiunii careia ii apartin.
Cu toate acestea, am sute de mii de studenti care nu sunt evrei si care nu urmeaza aceste porunci. Acest lucru nu afecteaza dezvoltarea lor spirituala in nici un fel. Este scris: „Ei toti Ma vor cunoaste de la cel mai mic dintre ei, la cel mai mare dintre ei,” si „Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru toate popoarele.” Acest lucru inseamna ca toata lumea se va uni prin revelarea Creatorului .
Kabbalah a fost dezvaluita in anticul Babilon, la toata lumea si in prezent este in curs de a se dezvalui la toata lumea, din nou. Indiferent de persoana, fiecare, poate practica propriile sale manifestari externe, sau traditii culturale.
Intrebare: Cum putem respecta cele 613 de porunci, daca noi nu suntem evrei? Unde putem gasi lista cu aceste porunci? Cum pot respecta Shabatul si Sarbatorile, ar trebui sa ma duc la o sinagoga sau un centru de Kabbalah care respecta astfel de evenimente?
Raspunsul meu: Cele 613 porunci sunt corectia celor 613 dorinte(dorinte spirituale).
Aceste dorinte iti vor fi dezvaluite in interiorul tau dupa trecerea Machsomului (Bariera).
Ele nu sunt legate de nici una dintre actiunile noastre din lumea aceasta – ele sunt Dorinte.
Activitatile religioase, cu toate acestea, sunt traditii si nu corecteaza o persoana ori sufletul lui.
Nu e necesar sa le respecte pentru a atinge scopul Creatiei. Ele sunt acolo pentru tine in cazul in care doresti sa fii conectat la cultura de care apartii, tu si ai tai.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed