Respingerea Sinelui Nostru Prezent

Baal HaSulam, Shamati, Articolul 208, „Munca”: Toate eforturile pe care le face o persoana sunt doar pregatirea pentru atingerea devotamentului. Deci, persoana creste in functie de devotament, deoarece nici un grad nu poate fi atins fara acesta si acesta este singurul instrument care califica pe cineva sa fie recompensat cu toate gradele.

Pentru a urca o noua treapta pe scara, persoana trebuie sa faca efort. Persoana atinge un nou nivel doar dupa ce face efort, insa cum are loc acest lucru?

In prezent, persoana are un anumit numar de calitati, insa pasul urmator implica un nivel mai inalt al calitatilor. Cum le putem dobandi? Ar trebui sa ne rugam ca Lumina care Reformeaza sa ne influenteze, sa ne corecteze, si astfel sa ne ridicam.

Toate eforturile noastre au ca scop trezirea Luminii. Cum facem asta? Noi obtinem Lumina doar prin incercarea noastra de a simula pasul urmator, altfel suntem total incapabili sa facem acest lucru pentru ca ne este ascuns. Cum putem deveni oarecum similari? Pentru ca acest lucru sa aiba loc, noi trebuie sa urmam anumite instructiuni definite de Cabalisti.

Pasul nostru urmator este de fapt un efort mai mare de a darui pentru ca este opus fazei curente. Inseamna ca trebuie sa investim in determinarea in unitatea cu prietenii, sa ne anulam pe noi in relatie cu grupul, si sa simtim cu toata fiinta noastra ca nu exista nimeni in afara de El in toate problemele noastre, provocarile, impedimentele si obstacolele. Totul imi este trimis de Creator, inclusiv interferenta care ascunde unitatea Sa si isi ascunde puterea nelimitata asupra universului. Noi trebuie sa conectam tot ce se intampla cu El; eforturile noastre ar trebui sa fie directionate pentru a vedea grupul ca pe un mecanism prin care El se reveleaza pe Sine noua.

Determinarea noastra trebuie sa ajunga la un punct in care trebuie sa simtim ca eforturile noastre nu pot creste mai mult; acela este momentul in care noi ne predam unei stari mai inalte pentru ca aceasta sa ne guverneze. Noi inca nu avem senzatia corecta, sau inca nu intelegem urmatorul pas spiritual; tot ceea ce facem este pur si simplu sa ne incredintam acestui pas urmator directionandu-ne toate eforturile doar pentru atingerea sa.

Datorita acestui nivel de auto-sacrificiu si completului devotament, persoana primeste un suflet de la nivelul superior. Eforturile noastre trebuie sa fie directionate la realizarea faptului ca nu exista nimeni in afara de El si a unitatii prin daruire si unitatea din grup. Sa Lasam superiorul sa ne guverneze simturile si intelectul fara a ne simti depreciati.

Aceasta stare vine treptat, pas cu pas, pana la gradul in care noi obtinem Lumina care Reformeaza ajungand la o similaritate mai mare cu nivelul superior. In mod similar fatul se intoarce catre mama pentru a-l hrani. Pas cu pas, ea sporeste dorintele lui (in aceasta lume ia forma adaosului de carne), insa „treaba” lui este sa refaca noile dorinte increzandu-se in totalitate in mama.

In mod repetat, el se uneste cu superiorul si admite ca nu exista nimeni in afara de El, de Acela care este bun si face bine in ciuda tuturor problemelor, dificultatilor si obstacolelor pe care noua „carne” (dorintele) le starneste in el.

Fatul „ataseaza” toate partile sale dar si lumea din jurul sau cand se afla in pantecele mamei sale cu forta superioara si ajunge eventual la nivelul devotamentului si auto-anihilarii, numit „noua luni de conceptie” dupa care se naste in aceasta lume. Procesul nasterii  este teribil; este acompaniat de imense dureri ale nasterii („contractiile nasterii”- tzirim) in conditii constrangatoare (Tzar) care cauzeaza numeroase afectiuni (tzarot). Prin presiuni enorme care izvorasc atat din forta superioara cat si din fat in sine, acesta se naste in lumea Luminii. In procesul nasterii, copilul trebuie sa „plece capul”. Apoi cand procesul nasterii ia sfarsit, el isi ridica din nou capul.

Toate acestea sunt rezultatele eforturilor noastre. Noi trebuie sa realizam ca nu vom ajunge niciodata singuri la urmatorul pas, sarcina noastra este de a provoca Lumina care Reformeaza astfel incat aceasta sa produca schimbari esentiale in noi, si astfel sa ne pregateasca pentru urmatorul pas.

Deci, munca noastra este de a face efectiv actiuni care obtin Lumina care Reformeaza. Acum noi vorbim despre unitate. Investind eforturi in conexiunea dintre noi, noi ii ridicam importanta cu ajutorul Luminii. In acelasi timp, Lumina ne demonstreaza ca nu suntem inca, capabili sa ne unim. Forta care ne inspira sa legam conflictele de situatiile neplacute care ne impiedica sa ajungem la unitate, sa recunoastem ca nu exista nimeni in afara de El. Noi continuam sa ne gandim:”daca nu eu, atunci cine?”

In acest fel ne apropiem de punctul critic, care ne ingaduie sa „ne nastem din nou” la fiecare nivel.

Din Lectia Zilnica de Cabala 10/05/2012 din America, Shamati #208

One Comment

  1. Eu m am născut conectat la lumina superioara,ceea ce voi numiți din sof.il simțeam în întreaga realitate înconjurătoare,ceea ce voi numiți natură.fericirea interioară pe care o simțeam nu ținea cont de nimic din această lume,de materialitatea ei.simteam că aveam o legătură directă cu el, așa cum există o prietenie puternică între doi oameni.pentru mine nu exista vreun dubiu că el nu exista sau că poate există sau nu, pentru mine el era tangibil și omniprezent.de câte ori îi ceream un lucru el îmi răspundea înainte de a termina fraza, așa cum un tată iubitor îi răspunde copilului lui pe care il cunoaște perfect.orice îi ceream îmi dădea pentru că la el totul e posibil.vedeam prin spatiu și timp și conștientizam că totuși aceste două noțiuni sunt create pentru lumea noastră.el e dincolo de spatiu și timp,el e neschimbător in esența lui.el nu se schimba.asta a durat până la 6 ani până când m ia dat de înțeles că venirea mea in această lume avea un scop și anume să mă deconectez de el și să trăiesc ca un om cunoscând ceea ce voi numiți pomul cunoștinței binelui și răului.m ia arătat de la început ce va urma să se întâmple,tot ce se va întâmpla,toate întâmplările rele și lipsite de sens,ordinea și durata lor .iar la final promisiunea că mă voi întoarce de unde am căzut și că va fi bine.stiam și știu că era scopul și sensul vieții mele.stiam calea dar una e să ști și alta să mergi pe drumul ei.as vrea să vă spun mai multe dar mă opresc deocamdată aici, sperând că mă veți înțelege și că voi primi un mesaj din partea voastră pentru că până să vă descopăr pe voi și înțelepciunea cabalei credeam că sunt singurul cu o altfel de trăire de viață și să știți că e greu sa ti dai seama că ești altfel decât majoritatea oamenilor.am nevoie de ajutorul vostru ca să revin de unde am plecat,ca să mă întorc la el.ma puteți găsi pe Facebook unde am un cont cu numele Ariel Ionescu și la adresa de email după care vă trimit acest mesaj.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: