Responsabilitate pentru toată lumea

Întrebare: Educația integrală necesită un grup de oameni cu aceeași idee, deoarece cunoașterea este secundară și stabilirea conexiunii este primară. Este suficient pentru toată lumea să construiască o societate de cel puțin zece oameni pentru a învăța și a se schimba intern. Într-un astfel de mediu, cineva primește încredere, un sentiment de securitate și așa mai departe.

Dar există un fenomen precum lenea socială. Fiind într-un grup, există întotdeauna posibilitatea de a tăia colțurile. Cum ar trebui tratat acest lucru?

Răspuns: Într-un grup, toată lumea ar trebui să aibă grijă de toți ceilalți, astfel încât toată lumea să fie un participant activ și să le arate tuturor un exemplu: fiecare este pentru toată lumea.

Întrebare: Când studiai individual cu profesorul tău, ai înțeles că, dacă nu scrii ceva, nu-ți amintești sau nu îl înveți, nimeni nu te va ajuta. Și într-un grup de oameni, pot oricând să mă răzgândesc, gândindu-mă că cineva o va face pentru mine. Ce putem face?

Răspuns: Nu știu pentru că nu am fost în astfel de condiții. Eram alături de profesorul meu și am înțeles ce îmi dădea, trebuie să-mi amintesc și să transmit mai departe. Și asta fac.

Din emisiunea KabTV „Abilitățile de management”, 24.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed