Responsabilitatea unui Cabalist

Întrebare: De-a lungul istoriei omului, cu greu găsim o zi în care să nu fii existat război undeva în lume. Chiar și în zilele noastre, au loc multe războaie sângeroase. De ce suferă din această cauză chiar și oameni avansați, cum sunt Cabaliștii?

Răspuns: Cabaliștii suferă chiar mai mult decât alții, pentru că ei simt responsabilitatea pe care o au față de toată lumea. Simt uriașa suferință pe care o poartă războiul. În plus, ei experimentează și o imensă plăcere și bucurie pe care umanitatea ar putea să o primească în locul suferinței dacă ar investi un pic de efort să se corecteze.

Un cabalist raportat la o persoană obișnuită este ca un adult raportat la un copil mic, un copil mic care suferă doar datorită bolii, în timp ce adultul de lângă el suferă chiar mai mult și este gata să îi ia el însuși toată durerea copilului.

Despre asta este spus, ”cel care își crește cunoașterea își crește suferința” (Ecleziastul 1:18). Din această cauză, noi trebuie să ne unim, să depășim repede perioada de suferință și război și să intrăm să simțim lumea superioară.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 14.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: