Restrictioneaza-te Intr-un Punct

Intrebare: Ce intelegem prin “unitate” atunci cand vorbim lumii?

Raspuns: Sa ne unim in concordanta cu conditia garantiei reciproce inseamna sa fim ca un om cu o singura inima. Pentru a ne uni inimile in una singura, pentru a uni toate dorintele intr-o singura dorinta asa cum era inainte de spargerea vaselor, parcurgem doua etape.

In prima etapa neutralizam vointa de a primi de dragul primirii si astfel efectuam conditia Hafetz Hesed, “Nu face altuia ce tie nu iti place.” In conformitate cu aceasta eu nu mai fac rau aproapelui meu. Eu nu mai judec o persoana in functie de cat este e buna sau rea, de cat de mult o pot folosi, si insela.

Eu nu mai caut profitul in lume. Eu pur si simplu nu mai vreau nimic. De indata ce am realizat amploarea si intreaga viclenie a raului meu, care ma impinge sa fac rau celorlalti in fiecare moment, tanjesc sa minimalizez la maxim folosirea dorintelor mele. Eu cer doar acele lucruri fara de care nu pot, minimul necesar, sperand ca atunci voi dobandi proprietatea de a darui.

Eu vreau sa devin un punct, asemeni Malchut care devine inclus in Bina. Doar un punct. Este ca si cum nu as exista. “Eu-l” meu este inclus in Bina si este credincios acestuia, asemeni unui strop de sperma in pantec. De acum sunt o simpla picatura care nu exista prin sine, ci pe seama celui superior.

Aceasta este prima etapa in care inimile noastre nu sunt unite inca, insa nu se resping una pe alta.

In urmatoarea etapa ele incep sa se apropie, asa cum este scris, “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.” Din toata inima mea (pentru ca nu am alte instrumente), eu verific inima aproapeui meu si vad masura in care il pot umple si pot primi de la el. Inima mea lucreaza in intregime pentru a servi si umple inima lui, iar el ma trateaza in acelasi el. Aceaste este unitatea inimilor pe care o putem realiza avand in vedere principiul iubirii pentru aproapele meu ca si pentru mine, devenind astfel un om cu o singura inima.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/27/11, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: