Rețelele sociale ca loc de exprimare a emoțiilor

Întrebare: Dacă înainte o persoană era copleșită de unele emoții pozitive sau negative și le putea împărtăși cu mai mulți prieteni, astăzi le poate împărtăși cu milioane de oameni. Ne dezvoltă această oportunitate ca oameni?

Răspuns: Nu, este o prostie ca ceea ce se întâmplă la grădiniță. Ce împărtășește o persoană? Ce emoții primesc alții de la el sau ea? Cum reacționează la acest lucru? Toate acestea se află la un nivel primitiv și nu înseamnă nimic. La urma urmei, ceea ce ne ghidează pe fiecare dintre noi este doar egoismul cotidian.

Întrebare: Devine din ce în ce mai dificil să-ți exprimi verbal gândurile și emoțiile, în special pentru generația tânără. În plus, mulți sunt jenați de analfabetismul ortografic, astfel încât oamenii folosesc emoticoane, aprecieri și alte simboluri. Credeți că ne întoarcem la vremurile peșterii sau acesta este un fel de dezvoltare?

Răspuns: Cred că este un lucru bun. Nu sunt vremuri de peșteră.

În vremurile peșterii, nu existau restricții privind transmiterea informațiilor, cu excepția celor tehnice. Astăzi, există o restricție privind transferul de informații, deoarece informațiile în sine pur și simplu nu există; totul ete este foarte plat. Prin urmare, se încadrează în emoticoane fără probleme.

Degradarea nu se datorează emoticoanelor, ci de la sine. Emoticoanele sunt produsul secundar al acestei degradări.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 07.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed