Reteta pentru fericire? Nu, multumesc!

Intrebare: Poate Cabala sa ajute o persoana sa gaseasca intelegerea reciproca dintre un barbat si o femeie sau sa ajute la relatiile in familie sau la servici?

Raspuns: Nu, nu vei putea crea o viata frumoasa pentru tine in aceasta lume cu ajutorul Cabalei. O viata buna va veni ca rezultat al folosirii tuturor relelor care se dezvaluie pentru a putea obtine iubirea pentru aproapele tau si pentru Creator. Atunci dorintele care te fac sa te simti rau nu iti vor mai aparea.  Stiinta Cabalei nu sta intr-o persoana! Asta nu este nici psihologie nici sarlatanism, nu este misticism sau un mijloc magic de a ne imbunatatii viata!

Cabala spune ca raul care iti este revelat este orientat spre scop. Intentioneaza sa te impinga spre corectie. Nu trebuie sa iti anulezi dorinta care te face sa te simti rau ci, mai degraba, trebuie sa admiti ca dorinta este rea pentru ura ta fata de aproapele tau, si cand iti corectezi ura in dragoste, vei putea sa te bucuri de dragostea pentru aproapele tau si apoi dorintele rele nu iti vor mai aparea.

Daca vrei sa iti intemeiezi o familie sau daca esti deja casatorit si un dezacord, o animozitate sau o neintelegere apare intre voi, acea neintelegere nu poate fi corectata fara sa iti corectezi atitudinea fata de creatie si Creator. Creatorul este intre voi, „ sotul si sotia – si Shechina intre ei”.

Pana acum Shechina este inca in exil. Devine revelata ca un rau, ca o forta care raneste, forta urii reciproce care va pune unul impotriva celuilalt. Creatorul face asta deliberat astfel incat sa nu te conectezi la un nivel inferior, nivelul animat, in felul in care femela se uneste cu masculul pentru a produce urmasul, ci pentru a va arata unul celuilalt ca doua suflete intr-unul singur, si sa revelati forta comuna a daruirii, cea care va va conecta impreuna.

Daca poti corecta relatia dintre voi in acest fel, veti deveni o familie. Altfel nu  o veti putea face. Cabala nu iti da sfaturi, solutii sau doctorii pentru starea ta curenta, ci te ridica la o noua stare unde vei putea fi fericit, sa ai succes, sa fii perfect.

Toate suferintele, problemele si loviturile, se dezvaluie in lumea noastra nu pentru a aduce pacea si perfectiunea in lume, ci pentru a ne ridica deasupra acestei lumi. Altfel este asemanator construirii comunismului in Rusia. Daca faci ceva nu de dragul Creatorului, insemnand nu pentru a ajunge la daruirea absoluta, atunci nu vei obtine nimic.

Ma simt rau, am probleme cu familia, la servici, cu copii si cu sanatatea, si as vrea sa reusesc in toate aceste domenii. Cabala spune ca ma voi simti mai bine? Atunci chiar voi dori sa daruiesc celorlalti – orice ca sa ma pot simti bine.

Asta se numeste Lo Lishma (nu de dragul Creatorului). Asta inseamna ca stii metoda si vrei sa o faci posibila de dragul tuturor pentru a te simti si tu bine. Acum totul depinde de cat de mult doresti sa daruiesti celorlalti pentru a-ti imbunatati starea.

La inceput este 1% pentru ceilalti si 99% pentru tine. Apoi este invers: 99% pentru ceilalti si 1% pentru tine pana cand obtii forta care te indreptateste sa nu mai doresti nimic pentru tine. „Nu-mi pasa ce se intampla cu mine, vreau sa daruiesc celorlalti.” Asta inseamna sa „daruiesti de dragul de a darui”.

Totusi, niciodata nu vom putea sa ne intorcem la o viata materiala de succes si corectata. Toate metodele care spun ca pot ajunge la asta mint, si Cabala iti spune de la inceput ca este imposibil pentru ca raul in aceasta viata exista pentru a te putea ridica la un alt nivel.

De aceea, daca aplici stiinta Cabala ca sa iti imbunatatesti viata si incepi sa vinzi apa sfintita sau ate rosii, atunci asta devine o otrava mortala.  Trebuie sa intelegem ca motivul pentru starea actuala generala este nevoia de a ne ridica, nu de a ne imbunatati situatia. Aceasta este diferenta intre Cabala si alte metode.

De aceea, daca cineva iti promite o viata mai buna in aceasta lume, sau sanatate si fericire in viata personala, nu o crede – este o minciuna si este impotriva naturii! Natura doreste sa ne ridice la nivelul „uman”. Iar cand aspiri la acest stadiu, totul vine la loc in cel mai minunat mod!

Din paretea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 1/24/11, “Esenta intelepciunii Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed