Revelarea Catre Lume a Cabalei: Rau Sau Bine?

In cartile Cabaliste oamenii vad sistemul superior care controleaza lumea. Insa, folosind Cabala la fel ca si religiile, oamenii au „modelat” o serie de intelegeri gresite in concordanta cu gustul lor personal : invataturi mistice, filozofii, si alte teorii studiate in universitati. Lucrari de demonologie si magie sunt prezentate la cursurile de filozofie.

Imprumutand nume si termeni Cabalistici, insa nu esenta, oamenii se tulbura ei insisi, crezand ca  au inteles cea ce a fost discutat. Aceasta include anti-Semitii care au format o intreaga structura folosind o premisa gresita. Oamenii din factiunea lui Hitler au studiat aceste probleme indeaproape, incercand sa demonstreze ca distrugand Evreii ei pot distruge tot raul din lume. De aceea Baal HaSulam scrie in articolul sau „ Cornul lui Mesia” ca dezvaluirea prematura a Cabalei a fost dezastruoasa pentru Israel.

Sa privim intreaga imagine. Cultura in toata lumea este bazata pe religie. Acum 200 de ani nu existau carti „obisnuite”, muzica, sau arta; totul gravita in jurul credintei. Daca intelepciunea Cabalei nu s-ar fi revelat pe sine lumii in diferite forme, umanitatea ar fi inca la acel stadiu. Si, chiar, de  unde altundeva poate veni dezvoltarea? Omul nu se poate dezvolta el insusi.

Insa scurgeri ale cunostiintelor Cabalistice au cauzat „inflorirea” umanitatii si a dezvoltat sumedenie de credinte gresite. Asta a adus un imens deserviciu lui Israel.

Intrebare: Insa Baal HaSulam scrie de asemenea ca, doar cu acordul Creatorului a fost revelata Cabala. Deci cum se imbina acestea?

Raspuns: Cu siguranta, totul se intampla in concordanta cu voia Sa. El a stabilit o lege absoluta careia trebuie sa va conformati daca nu, va veti indrepta pe o cale gresita. Iar diferenta dintre aceste doua cai este in voi, nu in Creator. Din partea Lui nu exista nici un fel de modificari. Voi simtiti atitudinea Lui ca fiind rea doar pentru ca voi sunteti rai.

Revelarea catre lume a Cabalei a cauzat mult rau poporului lui Israel. Daca ei ar fi actionat diferit, ar fi fost mai bine, Cabala nu ar fi fost revelata popoarelor lumii, si ei nu ar fi tratat pe Israel astfel. In fnd, inimile conducatorilor sunt in mainile Creatorului.

In lume totul se intampla cu referire la aceia care au un punct de alegere. Insa daca  persoana nu are acest punct, el nu poate face nimic, si el este impins inapoi de suferinta colectiva.

Din Lectia Zilnica de Cabala 6/17/2011, “Cornul lui Mesia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: