Revelația Creatorului

294.4Întrebare: Care este diferența dintre sentimentul că Creatorul mă gestionează și sentimentul că doar El mă gestionează?

Răspuns: Pe măsură ce ne apropiem de Creator, trebuie să ne îndreptăm în permanență către această forță creatoare unică – „Nu există altcineva în afară de El” – și numai spre ea pentru a ne solidariza cu această și a-i atribui totul.

Dacă facem acest lucru, vom reuși în cele din urmă să începem să percepem tot ceea ce ne înconjoară ca rezultatul forței unice, ceea ce înseamnă să-L percepem prin toate rezultatele sale opuse diferite.

Ca rezultat al revelațiilor infinite ale Creatorului, vom începe să-L simțim ca fiind forța din spatele tuturor. Aceasta înseamnă că revelarea Creatorului ca singurul și unicul, are loc datorită faptului că Îl percepem ca fiind prezent în diferitele atribute, forțe și acțiuni opuse.

Întrebare: Și în același timp, cel care percepe rămâne?

Răspuns: Desigur. Omul nu dispare în nici un fel și aceasta este unicitatea lui: a fost creat astfel încât, atunci când cineva îl revelează pe Creator, va deveni echivalent cu El. Acesta este motivul pentru care nu dispare în niciun fel și nu se distruge sau se anulează pe sine. În măsura în care îl poate crește pe Creator și vedea unicitatea Lui în toate revelațiile opuse ale naturii și ale noastre, poate deveni similar, echivalentă cu Creatorul.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 27.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed