Revenind din cealaltă lume

627.2Întrebare: „M-am întors din moarte în sensul complet al cuvântului: am experimentat moartea clinică după ce am căzut de la etajul opt al unei clădiri. Am supravietuit. Ceea ce am văzut și simțit nu poate fi exprimat în cuvinte – a fost un sentiment de pace și dragoste. Genul de dragoste care nu există. Acum înțeleg că nu este groaznic să mori. Este mult mai rău să trăiești în această lume.

Puteți explica ce am văzut și de ce am fost readus în această lume? Și de ce suferim atât de mult aici dacă este atât de bine acolo? ”

Răspuns: Am experimentat și eu moartea clinică. Am simțit și eu această inspirație și această pace. Și ce? Încă trebuie să îndeplinim toate condițiile care ni se dau de sus, de la cel mai înalt nivel al naturii. Nu ar trebui să te oprești prea mult asupra acestui lucru.

Oricum nu o vei înțelege acum, nici nu o voi explica. Trebuie să trăiești conform legii, adică să încerci să rămâi în bine în ciuda a tot ceea ce natura trezește în tine.

Comentariu: Ce zici de faptul că omul trăiește cu această amintire despre cât de bine a fost și nu-i mai este frică să moară? Acest om nu se mai teme.

Răspunsul meu: Și aceasta i se dă acum. Destinul său este de a trece prin astfel de stări.

Întrebare: Ei bine, știi, există o mulțime de programe TV și cărți incredibile pe care oamenii nu le pot lăsă din mână, ele devin bestseller-uri. Acestea descriu modul în care omul se întoarce din lumea cealaltă și cât de bine a fost acolo: un tunel de lumină, dragoste și continuitate. Asta este totul pentru a ne calma?

Răspuns: Nu are nimic de-a face cu adevărul. Nici o legătură.

Comentariu: Acum frângi inimile oamenilor. Ei se țin de această noțiune.

Răspunsul meu: Principalul lucru este să îndulcești această viață a ta. Ei spun că viața de aici nu este atât de importantă, atâta timp cât ne așteaptă ceva mai târziu.

Nu vor exista piramide egiptene, concubine dansatoare sau altceva – nimic nu ne așteaptă acolo.

Întrebare: Dar ne spui în mod constant că, dacă ajungem în lumea spirituală, aceasta este o stare de iubire, o stare de dăruire, o stare de pace. Când spui asta, ce vrei să spui?

Răspuns: Lumea superioară este o stare de autoevaluare corectă. Adică, este mai mult ca o încercare, o evaluare psihologică foarte profundă a sentimentelor, gândurilor și acțiunilor tale din punctul de vedere al adevărului, care devine revelată atunci când te desparți de corp.

La urma urmei, ce înseamnă să trăiești sau să mori? Este vorba despre renunțarea la ego-ul tău. Abia atunci omul poate vedea nu prin ego-ul său, ci adevărata imagine a ceea ce se întâmplă în univers. Atunci poate vedea ceea ce se numește lumea viitoare, lumea superioară. Nu prin ego. Prin ego se vede doar această lume.

Întrebare: Deci, tu spui că de fapt că, treptat, dacă omul se desprinde de egoism, de acest corp, chiar puțin, poate experimenta deja stările care îi dau o astfel de impresie?

Răspuns: Da, poți spune asta.

Întrebare: Și adevărul, este de un miliard, de mai mult miliarde de ori mai mare decât toate acestea de aici?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și spui că omul poate ajunge la adevăr în această viață, în acest corp, în această lume? Chiar și într-o stare mult mai mare decât a simțit și visat?

Răspuns: Desigur! De un miliard de ori mai mare.

Acest lucru necesită o stare interioară specială a omului, a dorințelor, intențiilor, puterii sale. În caz contrar, îl va zdrobi. Prin urmare, omului nu i se permite să o experimenteze până nu dobândește în această lume ecranul – forța rezistenței la egoism – pentru a nu schimba aceste stări speciale cu ceva dulce. Apoi i se dă.

Comentariu: Spui că există pentru noi iubire, o fericire atât de mare, incredibilă, încât trebuie să …

Răspunsul meu: … fii pregătit pentru asta. Și omkul se pregătește pentru asta în lumea asta, dacă vrea.

Din emisiunea de pe KabTV„Știri cu Dr. Michael Laitman”, 02.02.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed