Revenind unul către altul

747.01Întrebare: În ultimii 2.000 de ani, evreii au fost în exil din cauza urii nefondate. Statul Israel a fost fondat cu doar 74 de ani în urmă.

În tot acest timp, înțelepții au scris mii de cărți și în toate se spune că doar unitatea oamenilor, iubirea pentru aproapele nostru și solidaritatea reciprocă ne vor salva. Acest lucru ne va oferi ocazia să ne întoarcem în Țara lui Israel. Totuși, deși nu am ajuns la unitate, ne-am întors aici. În ce scop ne-a adus înapoi forța superioară?

Răspuns: Am fost aduși înapoi cu scopul că suntem obligați ca popor, nu încă pe o bază spirituală de unitate, ci măcar pe o bază geografică și istorică, să începem să ne unim de jos în sus, adică de la definiții pur fizice la cele mai înalte, spirituale.

Astfel, trebuie să ajungem într-o stare în care să ne unim spiritual și, în conformitate cu aceasta, forța superioară va fi revelată în interiorul nostru.

Potrivit lui Baal HaSulam, ni s-a dat acest pământ drept garanție. Toate acestea sunt pentru ca noi să începem să ne întoarcem unul către altul, la rădăcinile noastre spirituale.

KabTV “Stări Spirituale” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: