Rezumat 2016: Economie

Intrebare: 2016 nu a fost ușor pentru economia mondială, dar lumea a supraviețuit într-un fel. Totul a început cu marea dramă legata de China și cu teama că s-ar scufunda, pierzându-și întreaga sa fosta perioada de glorie și că va trage întreaga lume cu ea în abis.

Apoi, situația dramatică a continuat în Europa, cu votul privind „Brexit”. Nimeni nu a înțeles consecințele sale, temându-se de prăbușirea băncilor mari și de întregul sistem bancar. Evenimente dramatice au urmat unul după altul.

Dar, pe de altă parte, în ciuda tuturor turbulențelor economice și a sentimentului că metoda actuală s-a epuizat în sine, în ceea ce privește economia, anul 2016 nu a fost rău. Economia mondială este în afara crizei și șomajul a scăzut.

Am tratat micile simptome ale bolii, fără a atinge fundația sa și am reușit să supraviețuim încă un an. Cum se poate explica faptul că în fiecare an se pare că este sfârșitul abordării economice existente, dar lumea continuă să trăiască an după an și nu se schimbă nimic?

Răspuns: Aceasta dovedește doar că economiștii nu pot schimba nimic. Ei cred că doar jocurile lor pe piețele bursiere și bănci determină viața lumii. Lumea va continua să supraviețuiască, deoarece problema nu este în economie, ci în relația dintre oameni.

Deci, eu nu cred că ar trebui să vă faceți griji cu privire la economie. Ei bine, chiar dacă ar exista un alt colaps la fel ca în 2008 sau o devalorizare de 20% până la 30%, peste tot în lume, ce dacă? Băncile vor fura inca cateva miliarde de la săraci și vor acoperi deficitul lor.

Intrebare: Economiștii spun că modelul bazat pe profit nu reușește peste tot în lume. Creșterea speranței de viață, numărul locurilor de muncă este redus drastic și automat ii împinge să se pensioneze. Dar, nu există soluții posibile pentru aceste probleme. Există deja discuții despre introducerea unui venit universal garantat. Așa că, spre ce se indreapta lumea?

Răspuns: Economiștii vor trebui să ia toate acestea în considerare și vor fi parte a noii economii.

Întrebare: De ce sunt atât de mulți oameni optimiști după alegerea lui Donald Trump ca președintele Statelor Unite și plini de speranță pentru o schimbare pozitivă?

Răspuns: Pentru că Trump este un om priceput în afaceri. El știe cum să facă afaceri și se referă la lume ca la o afacere privată.

Economiștii striga că economia mondială este în pragul colapsului, dar nimeni nu vrea să aibă grijă de întreaga lume. Economia a devenit integrala în întreaga lume. Cu toate acestea, ea nu poate lucra integral pentru a vedea întreaga lume ca o casă, ca și familia lor, ca o singură țară, o singură societate și să înceapă să aibă grijă de ea.

In schimb, ei efectueaza calcule nesemnificative: „Eu sunt aici, iar tu ești acolo”, dar care nu mai funcționează. Există o contradicție. Pe de o parte, economia trebuie să fie uniformă în întreaga lume, iar pe de altă parte, economiștii nu sunt în măsură să gândească astfel la nivel mondial.

Cu alte cuvinte, economistii sunt problema. Cum putem să ii convertim in oameni cu o vedere de ansamblu asupra lumii, nu doar asupra buzunarele lor? În caz contrar, mâine ei vor pierde chiar și ceea ce au în buzunare.

Întrebare: În 2016, am asistat la prăbușirea economică a unor țări întregi (Venezuela), devalorizarea monedei și extragerea bancnotelor din circulație (India), precum și problemele economice din Grecia. Cum va afecta acest lucru oamenii?

Răspuns: Aceasta va lovi toată lumea, chiar și pe miliardarii care se vor trezi dintr-o dată că nu au mai rămas cu nimic din toate miliardele lor. Daca America are o datorie publică uriașă, in ce mod poate fi aceasta acoperita? Hai să spunem că este necesar să se plătească datoria astăzi, atunci cât de multe miliarde ar fi lăsate în lume?

Întrebare: Este imposibil să să se plătească datoria SUA, dar nimeni nu impune aceasta. Toată lumea are încredere în dolarul american și, prin urmare, nu cer rambursarea datoriei.

Răspuns: Cu toate acestea, pentru a echilibra economia și pentru a reduce datoria la zero, atunci fiecare dolar, probabil, ar valora 50 de cenți sau mai puțin. Prin urmare, totul este o ficțiune.

Întrebare: În cazul în care un  om de afaceri ca Trump a venit la putere, ar accelera sau, dimpotrivă, ar încetini procesul de corectare și recunoaștere a răului?

Răspuns: Cred că Trump vrea să pună totul în ordine. La urma urmei, el înțelege că în ziua de astăzi lumea este foarte dependenta unii de altii: China, India, Statele Unite ale Americii, Brazilia și Rusia. Este o rețea economică vastă în care nimeni nu poate fi liber .

Întrebare: Dar dacă eu sunt John din Wisconsin si Trump organizeaza totul, nu am nici o motivație de a-mi schimba viata. Cu toate acestea, am vorbit despre procesul de corectare și recunoaștere a răului, despre trecerea la noi relații și la o economie nouă.

Raspuns: John din Wisconsin, nu are nevoie să se schimbe, dar Haim din Ierusalim trebuie. Haim și Sara din Ierusalim sunt obligați să se schimbe, iar apoi John din Wisconsin, de asemenea, se va schimba, împreună cu Fritz de la Berlin și Jack de la Londra.

Problema este modul în care Trump va pune presiune asupra Israelului, astfel încât acesta va începe, în cele din urmă, să se angajeze în corecția spirituală. Corectia spirituală trebuie să aibă loc în Israel, corecția financiară în America, iar apoi totul va fi bine.

Rezumatul Cuvantarii din 2016 12/25/16

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: