Ridică-te deasupra semnelor de noroc

608.01Întrebare: Oare oamenii care prezic anumite evenimente mai devreme decât alții rămân totuși la nivelul acestei lumi, al acestei vieți?

Răspuns: Fără îndoială. Mai mult, îi opresc pe alții din dezvoltarea lor spirituală. Iar acest lucru este interzis. Se spune: „Nu faceți vrăji și nu profețiți.”

Începi să studiezi manifestările exterioare ale stelelor, semnele zodiacale și alte chestiuni, în loc să te ocupi de cel superior, de forța care le controlează. Aceste semne sunt doar un afișaj a anumitor evenimente.

Oameni practici au găsit legături între ceea ce se va întâmpla și tot felul de evenimente. Aceasta este o practică istorică uriașă care a ajuns la noi din vremea când omul era aproape de natură și putea simți diverse semne, conexiunea dintre ele și ceea ce se întâmplă sau se va întâmpla

Așa cum animalele simt cu câteva zile înainte că va avea loc un cutremur sau un tsunami și fug din aceste locuri, așa și omul a simțit cândva, dar nu mai simte.

Întrebare: Nu este acesta nivelul despre care spun cabaliștii: „Dacă vrei să-ți controlezi destinul, ridică-te la nivelul acestuia”?

Răspuns: Bineînțeles că nu! Nu este vorba de a fugi de tsunami. Atunci ar trebui să cobori înapoi la nivelul animal.

Iar noi trebuie să ne ridicăm deasupra acestor semne de noroc. Se spune că: „Omul este obligat să se ridice deasupra stelelor.” Ce înseamnă „mai sus”? El trebuie să se înalțe pentru a se uni cu forța care guvernează totul și a deveni egal cu ea. Și atunci el va putea să-și controleze destinul.

Întreaga cale de dezvoltare, de la starea noastră încolo, este calea dezvoltării treptate a capacității de a controla întregul univers ca și Creatorul. Adică, în măsura în care cresc din punct de vedere spiritual, îl înlocuiesc pe Creator în această poziție.

Din „Close-Up. Soarta și Cartea Zohar” de la KabTV 2/5/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: