Ridică-te peste contradicții

232.05Întrebare: Cum, într-un moment de ură pentru tot, poți ajunge în starea de a recunoaște că vine de la Creator?

Răspuns: Tocmai Creatorul îți dă această condiție. În mod evident, nu o face într-un mod ușor, dar se arată pe Sine. El trebuie să-ți arate ură, frustrare și eșec, astfel încât să poți construi o atitudine opusă față de El deasupra acestora: „Tot acest egoism este pus în fața mea, iar acum voi fi împotriva lui, Tu acționezi în mod deliberat în acest fel.”

Întrebare: Și cum poți să-ți înșeli egoismul și să joci acest joc?

Răspuns: Nu este nevoie să înșeli. Pur și simplu mergi în ciuda egoismului, pentru că așa acționează Creatorul pentru tine.

Întrebare: De exemplu, Creatorul prezintă pe cineva care mă irită. Cum îl tratezi în acel moment?

Răspuns: Privește-o ca pe o provocare a Creatorului. El te provoacă: „Ei bine, lasă-mă să văd cum vei proceda acum. Poți, în ciuda acestui fenomen, să te raportezi la Mine ca Bunul care face bine sau nu?” Și trebuie să faci față acestor fenomene, să interacționezi cu ele, dar în interior munca ta ar trebui să fie exact așa.

Întrebare: În calitate de cabalist care înțelege cum să lucreze cu sistemul, ai o altă percepție decât studenții? Adică poți să faci asta cumva deja la un alt nivel?

Răspuns: Am aceeași muncă, doar că și mai dificilă. Creatorul îmi prezintă astfel de probleme în fiecare zi încât pur și simplu nu există un loc unde să te duci, trebuie să reacționăm la ele foarte rapid și corect. Așa trăim.

Întrebare: Adică vin în mod constant niște trucuri murdare, indiferent cât de pregătit ai fi?

Răspuns: Nu este un truc, este din dragoste, pentru a-ți oferi posibilitatea de a-ți construi un simț al Creatorului în tine. Și se construiește tocmai când te ridici deasupra acestor contradicții.

Întrebare: Dar poți evalua un impact negativ abia mai târziu, când ai trecut deja de această condiție. Este la fel și cu tine?

Răspuns: Cazi în această stare o perioadă lungă și nu poți ieși din ea până când Creatorul, prin mila Sa, nu te iartă că nu poți face nimic și te scoate trăgându-te de ureche.

Și eu sunt în această muncă tot timpul, fără a uita că „Nu este nimeni altcineva în afară de El”, care este absolut bun. În mine apar constant imagini care sunt opusul acestui lucru pentru că egoismul meu, natura mea, le inversează și eu trebuie să le inversez înapoi și astfel construiesc o acțiune inversă asupra egoismului meu. Acest lucru se numește ecran și lumină reflectată.

KabTV „Am primit un apel. Să te învingi pe tine însuți” 15.02.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed