Ridicându-ne deasupra existenței noastre temporare

Intrebare: Care este diferența esențială între viața în realizarea spirituală și existența noastră curentă?

Raspuns: Viața noastră curentă este limitată în timp, conștiința și în opțiunile pe care le avem. Întreaga noastră viață este o evadare de la suferință. Deoarece nu există aproape nicio placere în viață, orice fel de a minimaliza un pic suferința noastră este simțită ca placere.

Ce placere poate exista dacă o persoană caută constant căi de a fi satisfacută, de a fi împlinită și de a se susține pe sine însăși? Cum putem vorbi de fericire când noi, în mod constant, avansăm spre moarte?

Nu văd niciun bine în asta. De aceea, nu înțeleg cum vă puteți bucura și de ce încercați să rămâneți în aceste condiții de trai. Înțelpciunea Cabala nu spune că ar trebui să renunțăm la felul cum trăim, dar sugerează să ne ridicăm deasupra acestuia, să atingem eternitatea și perfecțiunea.

Intrebare: Vorbim despre suflet, despre Creator. De ce oamenii par că nu ne aud?

Raspuns: O persoană nu simte nevoia de a-l deascoperi pe Creator sau sufletul, pentru că este acaparată de grijile corporale.

Deși oamenii arată interes în acest subiect, lumea noastră este examinată dintr-o perspectivă total egoistică, care nu are nimic de a face cu sufletul adevarat.

Există ceva dorință în a auzi ce se spune despre suflet, dar o persoană nu are dorința să-și descopere sufletul și să se alature sistemului general numit suflet.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10/30/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed