Risipind mituri despre Cabala, partea 14

Nu este necesar să studiezi Cabala, dar este plăcut

Întrebare: Cerința de a sta și a studia mă sperie ; Nu mi-a plăcut niciodată. Îți face plăcere să studiezi Cabala ?

Răspuns: Eu, prin natură mea, iubesc să o studiez. Chiar și programele televizate pe care aleg să le urmăresc sunt non-ficțiune sau sunt despre natură.

Iar studiul Cabalei îmi oferă plăcere pentru că încep să văd cum este controlată lumea și cum eu, la rândul meu, sunt controlat de Sus. Înțeleg de unde vin dorințele și gândurile care apăr în mine, de ce îmi sunt date și cum trebuie să reacționez la ele.

În timp ce studiez Cabala, sunt într-un joc permanent cu Creatorul. Cu toate acestea, dacă unei persoane nu-i place să studieze, nu este obligatoriu să o facă, chiar dacă sfatul meu este să studieze Cabala. La urmă urmei, este foarte posibil că acesta să fie exact lucrul ce interesează persoana, chiar dacă persoana nu a fost atrasă în trecut să studieze. Am văzut multe exemple de felul acesta.

O persoană nu dorea să studieze la școală pentru că nu era interesant pentru ea. Studiul nu îi oferea împlinire pentru că vedea cât de limitat și artificial este.

Persoana studia relațiile dintre natura minerală, vegetală și animală a lumii noastre și nu înțelegea ce îi oferă pentru sufletul sau, pentru a atinge scopul vieții și a îi descoperi sensul. Iar prin studiul Înțelepciunii Cabalei, persoana începe să simtă că se vorbește despre ea, sufletul sau, despre partea eternă din ea.

Va dori să atingă această parte eternă, să se conecteze cu ea și să trăiască în interiorul acestei eternități. De altminteri, această parte eternă există în ea, dar există precum un vestigiu al morții. Iar persoană dorește să învie această parte și să o reveleze.

Dacă persoană intră și începe să trăiască în ea, va vedea întregul univers, din spatele universului, precum și toate lumile. Va deveni partea lor integrată, eternă și perfectă, nelimitată de spațiu și timp.

Este foarte diferit de studiul uzual de la școală. Și prin urmare oamenilor care nu le place să studieze știința lumii noastre devin studenți de succes când vin să studieze Cabala.

Din programul de radio israelian 103FM din 28.02.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed