Ritualul din jurul alimentelor

549.01Întrebare: Masa cabaliştilor este foarte importantă. Acesta este unul dintre evenimentele principale pentru ei. În mod tradițional, atunci când se adună împreună efectuează astfel acțiuni cheie în timpul mesei?

Răspuns: Cred că oamenii au înțeles de multă vreme importanța mare a mesei împreună. Nu cred că a trecut de la cabalişti la toate celelalte culturi. Poate că vine din Babilonul Antic.

Dar o persoană simte că așa este cel mai important. O simte, o înțelege și nu vede un mijloc mai bun de apropiere decât să bea o ceașcă de cafea sau să ia prânzul cu altul și să-l invite pe altul să mănânce.

Întrucât hrana este elementul cel mai necesar existenței noastre, oferindu-o unei alte persoane, îți arăți grija și includerea în problemele și nevoile sale.

Uită-te la cum se întâmplă cu copiii; un copil de la masă ar trebui să aibă întotdeauna ceva în mână pentru a se mulțumi sau chiar în ambele mâini, pentru că pentru el nu este suficient dacă ține o vafă într-o mână.

Un tip invită o fată să stea într-o cafenea; diplomații se întâlnesc la recepțiile diplomatice; Peste tot, totul este legat de ritualul din jurul alimentelor.

Din ritualul antic, când oamenii stăteau în jurul focului toți ceilalți veneau: cine stă mai sus, cine este mai jos, cine este primul căruia i se servește mâncarea, cine face un toast, cum se taie o bucată de vânat, cine primește ce bucată și așa mai departe.

Printre cabaliști și în general în toate religiile acest lucru este legat de psihologia interioară a unei persoane.

KabTV „Am primit un apel. Cea mai delicioasă mâncare” 19.05.12

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed