Roaba care a ocupat locul stăpânei

294.2Aceasta se numește „o roaba care este moștenitoarea stăpânei ei”, deoarece însăși puterea stăpânei – controlul interiorității – este prin forța înțelepciunii și cunoștințelor noastre, așa cum este scris, „ne distingem, eu și poporul Tău, din toți oamenii care sunt pe fața pământului.”

Acum, roaba a făcut un pas înainte și se mândrește în public că este moștenitoarea acestei înțelepciuni” (Baal HaSulamO roabâ care este mostenitoarea stăpânei ei”).

Stăpână înseamnă dorința de a dezvălui Creatorul, iar roaba sunt aspirațiile externe.

Problema este că acum partea externă a cunoașterii naturii predomină în lume. Este complet greșit pentru că dă peste cap toate dispozitivele și guvernarea lumii. Se pare că oamenii nu doresc să perceapă partea interioară a naturii, să o studieze și să o stăpânească. Așa apar tot felul de alte învățături.

Chiar dacă inițial, aspirațiile roabei au fost menite să o evidențieze pe stăpână, s-a dovedit că ea a ocupat locul stăpânei și o guvernează în locul ei și se ascunde în spatele a altceva, care este mai ușor, mai plăcut și mai ușor de înțeles. Prin urmare, oamenii nu vor să facă munca grea de a-L dezvălui pe Creator.

Întrebare: Dacă vorbim despre grupul de zece, cum putem stabili că roaba a luat sau începe să ia locul stăpânei?

Răspuns: Aceasta este o problemă foarte serioasă. În principiu, totul depinde de felul în care se simte o persoană și de ce este atrasă – fie să dezvăluie tot felul de secrete ale universului, fie să urmeze recomandările Creatorului. Asta este diferența.

Din partea a 3-a a Lecţiei zilnice de Cabala 10/11/23, Scrierile lui Baal HaSulam „O roabă care este moștenitoarea stăpânei ei“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: