Rolul Scalei

Intrebare: Putem forta oamenii sa inceapa sa studieze legile unei lumi integrale?

Raspuns: Acestea ar trebui sa fie avansate de mediul care vizeaza aceasta directie. Astazi, puteti vedea oamenii in strada din cauza preturilor ridicate ale branzei sau ale locuintelor. Cand protestul  se consuma, veti avea oportunitatea de a le spune care este problema.

Insa ei nu vor putea fi capabili sa realizeze nimic deoarece pentru a satisface necesitatile lor intrega tara trebuie scuturata. Nu este usor sa incepi sa construiesti apartamente accesibile. Aici, trebuie sa spargeti sisteme intregi, sa aveti grija de legi, si sa intoarceti totul cu susul in jos.

Situatia prezenta este in contradictie cu justitia, insa este foarte greu de corectat. Fiecare persoana este o persoana egoista; fiecare trage pentru sine insusi, si ca urmare, totul ramane la fel. Nici un govern, nici un singur membru in parlament nu este interesat de nimic altceva in afara de propria cariera.

Si de aceea este imposibil sa obtinem ceva real de la ei. Ei vor veni cu un nimic, ca efect, care va fi anulat de ati factori. Nu poate fi altfel: Lumea noastra este asa. In realitate, oamenii de la putere nu sunt mai rai decat noi, cetatenii obisnuiti.

Si prin urmare, sarcina noastra este sa educam oamenii. Marile schimbari ale populatiei vor duce la corectarea schimbarilor la toate celelalte niveluri.

Nu ar trebui sa va ganditi ca va lua mult timp. Daca acest proces se va desfasura pe scara larga, va capata o cu totul alta putere. Aici actioneaza o cu totul alta lege: legea unui sistem inchis. Si nevoia aici este diferita- nevoia de a trai o viata normala. Insa exista o problema; Statul modern este organizat asfel incat nu ii pasa de asta.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/28/2011, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: