Rotirea în jurul punctului central, toată săptămâna

Întrebare: Cum pot să mă “curăț” de toate grijile din viața mea privată și să mă concentrez asupra muncii interioare, doar către centrul grupului?

Răspuns: Aceasta este întrebarea unei persoane care își separă viața privată, adică slujba, casa și familia, de grup, cu alte cuvinte, separă corporalitatea de spiritualitate.

Pe total, noi ne găsim în dorința noastră de a primi, în care percepem toată realitatea. Această dorință este divizată în multe moduri, în patru faze, prin care simțim toată realitatea, divizată în nivelurile: neînsuflețit, vegetal, animal și vorbitor. Noi trăim doar în dorință și simțim orice trezește interesul acesteia; ”se pare că aceasta este viața mea și lumea mea”. Nu putem simți nimic în afară de această dorință, și nici nu putem gîndi sau înțelege nimic altceva. Totul are loc în interiorul ei.

Dacă înțeleg asta și ma stabilizez în acest fel, întreaga mea viață, și nu doar ora săptămânală în care particip la o discuție specială, devine un atelier fără sfârșit. În atelier eu fac efortul de a atinge o realitate mai adevărată, cu ajutorul unui mediu înconjurător corect, în care să simt sursa și rădăcina realității, forța superioară, Creatorul.

Aici totul depinde de puterea cu care mă pot conecta la mediul înconjurător corect. Într-un atelier este mai ușor să fac asta pentru că-i am în fața mea pe toți prietenii. Dar, totodată, mă pot imagina pe mine însumi, în această situație, tot timpul. Dacă fac această muncă pe tot parcursul săptămânii, voi simți, la un moment dat, că există, totuși, o diferență atunci când ne adunăm pentru a ne conecta. Voi vedea că legătura pe care am simțit-o în timpul săptămânii, aceea creată la atelier, este diferită calitativ, în gradul de unitate.

Prin urmare, eu trebuie să mă văd, în mod constant, în interiorul dorinței de a primi, aceea care redă realitatea în forma acestei lumi, pentru mine, și, prin această realitate, eu trebuie să caut sursa, care este atinsă prin centrul grupului.

Din prima partea a Lectiei zilnice de Cabala 5/24/12, “Talk About the Workshop”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: