Rugaciune Pentru Construirea Sufletului

Intrebare: De ce rugaciune avem nevoie pentru a depasi intreruperile?

Raspuns: Mai intai, trebuie sa Il laudati si apoi sa cereti. Cererea ar trebui de asemenea sa aduca multumire Creatorului. Asta inseamna ca aici exista o serie de actiuni si dorinte, ca fiecare se bazeaza pe celalalt pana cand formeaza un lant.

Maretia Creatorului, inutilitatea mea si cererea de a mi se da puterea de a ma corecta sunt conectate in acest lant deoarece aceasta este munca, Creatorului si nu a mea. Toate acestea pentru a putea ajunge starea corectata care va aduce multumire Creatorului.

Cand totul este aranjat intr-un lant corect, eu arat ca de mult inteleg procesul si in ce masura sunt de acord cu el si vreau sa fiu parte a sa. Acesta este numit vasul spiritual.

Daca toate dorintele, gandurile, cauzele si reultatele sunt aranjate corect, ei alcatuiesc o rugaciune ca in Siddur (cartea rugaciunii) care a fost scrisa de Cabalisti. Astfel, ei ne dau exemple despre cum sa cerem cu recunostiinta, in cerere si apreciere, de a a duce multumire Creatorului, ceea ce inseamna sa imi creez vasul. Rugaciunea este constructia vasului spiritual.

Noi nu avem nevoie de mai mult de atat, dar ar trebui sa intelegem ca totul este facut de Lumina si deci cererea este ceruta de la noi astfel incat aceasta actiune sa aiba loc Sus. Cand dobandim vasul corect, vom putea sa facem actiuni de a „primi pentru a darui” cu ea.

Mai intai trebuie sa recunoastem raul, sa il clarificam, dorinta de a ne detasa de el si cererea pentru corectie. Mai intai corectam starea „de a darui pentru a darui,” si apoi ajungem la „a primi pentru a darui.” Toate acestea sunt reflectate in ordinea rugaciunilor in Suddur care a fost pregatit pentru noi de catre inteleptii Marii Adunari (Sanhedrin) chiar inainte de distrugerea spirituala.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 06/09/2012, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed