Rugăciunea ca acțiune sistematică

Întrebare: Ori de câte ori vorbim despre a cere ceva de la Creator, pare ca o încercare de a scăpa de realitate. La urma urmei, eu nu-l văd pe Creator și nu știu cine este El. Dacă creația este gestionată de legi fixe, atunci cum pot cere ceva de la ele?

Răspuns: O cerere nu sunt doar cuvinte. Când ceri ceva, descoperi un deficit, o cerere. Această deficiență este o forță, un „minus”, un negativ care atrage împlinire. Cu aceasta, te întorci la „plus”, la pozitiv, și-l atragi, activând forța.

Dă drumul imaginii corporale a corpurilor, copacilor, animalelor … șterge-o, iar în spatele ei, vei descoperi un gol cu două forțe, una pozitivă și una negativă. Apoi, vei fi capabil să activezi forța negativă intenționat ca și cum ai alege selectiv, și prin asta neapărat vei activa forță pozitivă, care este opusul ei.

Ți s-a dat o șansă de a controla forța negativă. Alți oameni rătăcesc în acest vid, neavând nici un liber arbitru și nici o înțelegere, la fel ca particulele care sunt influențate de diferite forțe. Deși și tu ești o particulă, ți s-a dat posibilitatea de a-ți concentra efortul într-o anumită direcție. Acest lucru înseamnă că operezi o dorință sau o rugăciune, sau, cu alte cuvinte, o deficiență sau o cerere.

Deși cuvintele ne derutează, trebuie să ne amintim că este vorba de forțe. Prin urmare, se spune că totul este atins prin forța rugăciunii. Știm deja ce este o rugăciune: este munca din inimă care aranjează dorințele și le conduce, astfel încât acestea să poată schimba harta actuală a forțelor.

Eu pot schimba toate forțele prin dorința mea, care este direcționată într-un anumit fel. Acesta este o mare muncă, munca reală în domeniul forțelor. Nu este nimic în afară de asta. Toate celelalte „veșminte” sunt fictive.

Deci, înțelepciunea Cabalei îți spune că ești o forță, o dorință, și cum te poți concentra și fi o forță activă și chiar benefică.

Astfel înțelegi că, dacă nu faci nimic în domeniul forțelor, vei rămâne un zero. Cu toate acestea, cabaliștii îți spun că nu este așa. Dacă ai fi doar un „animal”, ai rămâne un zero, dar din moment ce îți sunt date diferite oportunități pe care nu le împlinești, atunci nu ești doar un „zero”, dar și o forță dăunătoare. Atunci trebuie să fie „scuturat”, astfel încât să înțelegi asta.

Repet, șterge imaginea lumii noastre fictive de imaginația ta, și simte că ești într-o lume a două forțe: una negativă și una pozitivă, o dorință de a primi și de o dorință de a dărui. Ni s-a dat posibilitatea de a le conecta pe cele două, iar legătura dintre „plus” și „minus” este determinată de rezistență.

Există diferite tipuri de rezistență: un simplu rezistor, un cablu, și așa mai departe. Anumiți factori creează câmpuri, iar alți factori creează forțe liniare. De asemenea, sistemul spiritual este variat și plin. Unele activități sunt împlinite de Luminile înconjurătoare, ca într-o bobină de conducere; alte Lumini susțin starea actuală și nu permit forței să izbucnească, ca un cablu, și există Lumini care reduc forța și altele care o cresc . În plus, aceste forțe se conectează în două linii care continuă cele trei linii.

În general vorbind, este vorba despre sisteme foarte complexe, care acționează aceste două forțe. A te „ruga” înseamnă să-și îndeplinești oportunitatea care ți s-a dat pentru a-ți mări forța. Astfel, schimb întregul sistem ca și cum aș avea un alt furnizor de energie. De fapt, nu există nici un alt furnizor, dar folosesc alți furnizori cum ar fi un panou solar care primește energia solară și o transformă, tinzând spre altă funcție, de exemplu, încălzirea apei sau generarea electricității.

Deci, o rugăciune sau o cerere este forța pe care o operez în sistem. Nu-i cer pur și simplu Creatorului să-mi dea ceva. Nu, știu sigur ce forță activez, cum exact s-o activez, și ce pot obține ca răspuns. Acesta este într-adevăr un act spiritual activ.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 28/04/13, Scrierile lui Baal HaSulam „Un discurs pentru completarea Zoharului”

 

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: