Rugăciunea celor mulţi

Trebuie să includem toată creaţia înăuntrul nostru, pentru că ea este un singur întreg. Natura minerală, vegetală şi animală şi toţi oamenii de pe pământ, toţi cei care au trăit în trecut, Cabaliştii care au pavat această cale pentru noi şi care şi-au împlinit corectarea în dorinţa generală, toate astea trebuie să se transforme într-un singur întreg.

Astăzi suntem într-o situaţie foarte specială, pentru că lumea cere asta şi astfel ni s-a dat această oportunitate specială.

Ştim deja că Lumina este doar forţa pre-existentă în lume. Lumina a creat dorinţa noastră generală şi poate face orice este necesar cu ea pentru a o duce la scop.

Această imensă dorinţă include miliarde de stele şi alte lucruri care umplu universul nostru şi tot ce este pe faţa pământului, particula special a universului în care existăm noi, unicile creaturi, iar printre ele chiar cei mai unici, voi, aceia cărora vi s-a dat dorinţa de a descoperi acest întreg sistem, această întreagă măreţiei şi a vă ridică chiar mai sus. Vouă vi s-a dat oportunitatea liberului arbitru.

Lumina crează totul; dă naştere şi schimbă lucrurile. Totul provine de la Lumină. Toate urcările şi coborârile, tot ceea ce experimentăm şi tot ceea ce a fost şi va fi, totul este creat de către Lumină. Deci, aşa cum ne spun învăţătorii noştri, liberul nostru arbitru este de a studia cum să stăpânim, cu ajutorul acestei Lumini. Lumina însăşi vrea asta şi este gata să ne îndeplinească dorinţele, dacă acestea sunt îndreptate în direcţia corectă.

Astfel, dintre toate opţiunile pe care le avem, trebuie să alegem numai direcţia corectă. Pentru ca această direcţie să fie adevărată, ni s-au dat diferite condiţii care, în întreg, compun „această lume”, o stare specială în care ne putem pregăti pentru asta, pentru a continua să schimbăm toată creaţia cu ajutorul Luminii.

Este nevoie aici de o rugăciune, o cerere. Poate fi o cerere de gratitudine, o rugăciune, o expresie a fricii, sau a respectului, sau a bucuriei; Este important însă ca această plângere să fie corectă.

Pentru ca ea să fie corectă, ni s-a dat un grup: mai mulţi oameni care se adună împreună. De ce? Pentru că o rugăciune trebuie să fie întreagă, completă, ceea ce înseamnă că provine din toate diferitele sentimente posibile, din relaţiile diferite şi atitudinile faţă de Lumină, din diferitele stări: urcări, coborâri, detaşări, indiferenţă şi o atitudine emoţională.

Este diferită pentru fiecare individ şi cu toţi ne adăugăm stările noastră unul altuia pentru a ajunge la o rugăciune întreagă. Unii oameni sun deasupra, în sentimentele lor, alţii sunt jos. Unii plâng, alţii râd iar alţii sunt indiferenţi. Rugăciunile pot fi chiar diferite, de tipuri diferite, pe niveluri diferite şi de la oameni diferiţi: pentru ei însăşi, pentru societate, pentru familie, pentru prieteni, pentru Creator.

Dar atunci când oamenii tânjesc ca să avanseze, rugăciunea lor îi conectează într-un singur întreg, iar apoi chiar şi cererile pe care o persoană le exprimă copilăreşte, egoist, fără nicio înţelgere, chiar şi acelea operează. O persoană nu se poate încă percepe complet: ce înseamnă cererea ei, pentru cine, dar dacă vorbeşte din inima sa, chiar dacă este o rugăciune egoistă, dar a suferit până să o exprime, va funcţiona.

Deci, trebui să acordăm atenţie dorinţei noastre generale colective care se numeşte „rugăciunea celor mulţi”. Această rugăciune colectează toate opţiunile şi formele sentimentelor şi atitudinilor noastre; fiecare dintre noi poate fi într-o stare diferită. Când toată lumea se adună împreună, stările noastre se conectează. Trebuie, de asemenea, să ne gândim la natură şi la întreaga umanitate, iar apoi totul se acumulează cu adevărat înăuntru şi se concentrează în grupul noastru. Centrul grupului este cel care crează punctul în care toate dorinţele noastre ajung împreună. Acesta este punctul unde apare contactul cu Creatorul. Din el, totul se împrăştie înapoi la grupul nostru colectiv şi apoi către toată umanitate şi către toată natura.

Dacă noi astfel încercăm să colectăm toate dorinţele noastre pentru Creator, primim răspunsul corect de la El.

Ieri, am încercat şi vreau să vă citesc câteva din aceste rugăciuni:

–          „Fă-mă să simt frica pentru lipsa dorinţei de conectare pentru a te simţi pe Tine.”

–          „Dă-ne puterea să descoperim lipsa dorinţei de a ne uni de dragul Tău, că aceasta devine suferinţa noastră cea mai mare, dorinţa noastră.”

Spunem că este foarte greu să ajungem la o asemenea dorinţă pentru că atrage suferinţă, iar noi scăpăm de suferinţă şi în mod automat, o stingem imediat.

–          „Dă-ne dorinţa de a ne conecta, care este aşa de intensă încât va fi la fel pentru toţi”

Ceea ce înseamnă că dorinţa de conexiune va include pe toată lumea.

Acestea sunt rugăciuni pentru construcţia noastră, conexiunea noastră şi pentru dorinţa noastră. Acestea sunt cereri preliminari şi numai după aceea vine cererea pentru adevărata dorinţă, cea care ne stabilizează şi ne direcţionează către Lumină, pentru ca aceasta să ne corecteze, pentru ca să se descopere între noi.

–          „Conectează-ne într-un singur întreg, pentru ca Lumina Ta să aducă tuturor conexiunea şi unitatea prin Lumină”

–          „Te rog ajută-ne să ţinem intenţia corectă, aceea că în spatele a tot este Creatorul”

–          „Învaţă-ne cum să ne rugăm pentru ca să te vedem pe Tine în ceilalţi”

–          „Acceptă rugăciunea prietenilor mei şi dă-mi puterea să mă rog pentru ei”

–          „Dă-ne dorinţa în care vom descoperi iubirea Ta”

–          „Ajută-ne să merităm descoperirea Ta”

–          „Dă-ne puterea să acţionăm ca şi cum deja ne iubim unul pe altul”

–          „Dă-mi puterea să înţeleg cine sunt, pentru ca viaţa mea să se schimbe într-o relaţie cu Tine”

–          „Permite-mi să mă rog pentru prieteni. Orice altceva, pot face”

Acestea sunt rugăciunile noastre.

Din Congresul de la Kharhov “Să ne unim ca să urcăm” 8/18/12, Lecţia 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: