Rugăciunea pentru tine

Comentariu: Cabala spune că atunci când cineva se roagă pentru sine (în principiu, acest lucru este firesc pentru o omul obișnuit), este un păcat.

Răspunsul meu: Dacă o persoană se gândește la sine, atunci se cam separă de restul și nu se apropie de ei. În mod firesc, acest lucru o îndepărtează de Creator, deoarece Creatorul ne vede pe toți uniți într-un întreg comun, așa cum am fost înainte de separarea în indivizi separați.

Întrebare: Creatorul nu se gândește la Sine? Nu are astfel de gânduri?

Răspuns: În primul rând, El nu se gândește la Sine. În al doilea rând, El nu se gândește la fiecare ca indivizi, pentru că ne simte ca un întreg.

Întrebare: Să spunem că mă uit la cineva. Acesta este format din miliarde de celule. Nu mă adresez unei celule, mă adresez unei imagini. În acest mod ne vede Creatorul individual?

Răspuns: În niciun caz! El nu face nici cel mai mic calcul cu o singură persoană. El ne-a creat într-o calitate egoistă în care simțim că existăm separat unul de celălalt, opusi Lui.

Întrebare: Și ce ar trebui să înțeleg din asta? Că El nu mă ia în consideră deloc? Nici măcar nu știe că exist?

Răspuns: Dacă știe sau nu, este cu totul altă chestiune. El nu ține cont de mișcările personale individuale, cu excepția mișcării spre apropierea de El prin apropierea de ceilalți.

Din emisiunea KabTV „Stările spirituale”,  19.11.18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed