Rugaciunea principala a poporului Israel

Tora, “Deoutoronomul” 6:4 : Asculta Israel : Domnul este Dumnezeul tau. Domnul este unul. De exemplu, numele meu este Michael. Asadar, trebuie sa spun, “Asculta Michael, Domnul, Dumnezeul tau, asta insemnand forta superioara care te controleaza, este una singura. Prin urmare, ceea ce iti spui acum, ii spui Lui prin tine. Ceea ce doresti in acest moment este ceea ce El doreste impreuna cu tine. Ceea ce gandesti despre tine si despre El, ce gandesti despre lume este, de asemenea, doar El.

Si unde te afli tu ? Esti acest punct de examinare care spune ca totul din tine, in afara de punctul in sine, este Creatorul.

Si care este munca ta ? Este sa te asiguri ca acest punct de analiza este, de asemenea, in plin contact cu Creatorul si astfel vei deveni egal cu El.

 Tora, “Deoutoronomul” 6:6 : Cuvintele acestea, pe care ţi le spun eu astăzi, să le ai în inima ta şi în sufletul tău.

In toate dorintele mele, care se numesc “inima”, se va simti clar calitatea daruirii si iubirii. Iar ele vor controla inima.

Tora, “Deoutoronomul” 6:7 : Să le sădeşti în fiii tăi şi să vorbeşti de ele când şezi în casa ta, când mergi pe cale, când te culci şi când te scoli.

In toata starile mele trebuie sa il invii pe Creator in mine, sa nu uit ca nu exista nimic in afara Lui, iar El este calitatea iubirii. Trebuie sa-mi amintesc cand ma “intind” si cand ma “ridic”, in starile bune si starile rele si, de asemenea, in starile viitoare care sunt numite “fii”. A te “intinde” inseamna a fi in starea de trezire. A te “ridica” si a “merge” inseamna a avansa in gradele spirituale.

Intrebare: Ce inseamna “…să vorbeşti de ele când şezi în casa ta, când mergi pe cale…?”

Raspuns: “Să vorbeşti de ele când şezi în casa ta, când mergi pe cale” inseamna  in starea in care sunt in inima mea si in starea cand simt ca exist in ea. Inima omului este numita “casa”.

Când mergi pe cale” este starea cand imi schimb dorintele tot timpul, cand le corectez si ma ridic deasupra lor. Apar in mine, dar nu sunt stapanul lor. Trebuie sa am constant doar o idee, un scop, o baza a existentei : tot ceea ce mi se intampla vine de la Creator.

Sunt in conexiune absoluta cu El, orice mi s-ar intampla, chiar si atunci cand sunt in conditii catastrofale ! La urma urmei, conditiile vin la mine si trebuie sa gasesc conexiunea absoluta cu Creatorul prin ele.

Tora, “Deoutoronomul” 6: 8 : Să le legi ca semn la mână şi să le ai ca pe o tăbliţă pe fruntea ta.

Inseamna sa faci un “nod in memorie” (Tefillin – amuleta) pe mana stanga care este conectata cu inima. Iar Tefillin de pe cap trebuie sa fie “intre ochi” astfel ca, cuvintele sa ramana in inima si minte.

Tot ceea ce are legatura cu inima este nivelul Bina. Ochii sunt nivelul Hochma. Asta inseamna ca, Creatorul va controla mereu dorintele tale si gandurile, astfel ca ele sa fie mereu intre doua Lumini, Hassadim si Hochma.

Intrebare: Daca legam un nod la mana si unul intre ochi, inseamna ca sunt conectat cu Bina si Hochma ?

Raspuns: Nu este doar un nod. In forma superioara exista o conexiune intre dorinta si Lumina, creatura si Creator. Doresc o asemenea conexiune astfel incat, acum, este revarsata in mintea si in inima mea.

Tora, “Deoutoronomul” 6:9 : Să le scrii pe uşile casei tale şi pe porţile tale.

Portile si usile sunt intrari si iesiri din sine, cand iesi intr-o noua dorinta, care nu este inca dezvoltata si coretata de tine si apoi intri din nou si o plasezi in interiorul tau. In ambele cazuri trebuie sa te controlezi constant si sa te verifici ca esti umplut doar de Lumina dragostei si daruirii.

Trebuie sa fii mereu cu Creatorul, cu Lumina corectarii actiunilor care actioneaza in toate cele patru nivele ale dorintei, Yod-Hey-Vav-Hey. Prin urmare, atat in Mezuzah si Tefillin sunt asa numitele – patru texte, patru calitati.

Rugaciunea “Shema Israel” – (“Asculta, Israel) devine principala rugaciune a poporului Israel. Nu exista nimic in afara ei. Toate celelalte sunt ganduri aditionale, expansiuni pentru cazuri speciale si variate.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cartii Eterne” din 30.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: