Să ajutăm lumea să îl reveleze pe Creator

Întrebare: Cum putem ajunge la integralitate şi unificare, prin diseminare şi prin metoda integrală?

Răspuns: Diseminarea ne sprijină, ne obligă să fim împreună, să comunicăm, să ne conectăm, să discutăm, etc. Dar nu ar trebui să uităm că diseminarea va avea efect numai dacă urmărim un scop înalt: ca lumea să reveleze starea înaltă în care există înăuntrul Luminii superioare, în binele suprem, în iubire şi dăruire. Suntem cu toţi înăuntrul acestui câmp: un câmp de informaţii, un câmp de bunătate.

Dacă în munca noastră de diseminare urmărim acest scop, atunci evocăm influenţa Luminii înconjurătoarea asupra noastră şi asupra lumii întregi. Şi, desigur, prin asta devenim mai apropiaţi. Această intenţie trebuie să fie prezentă măcar undeva, câtva, într-o anumită formă, dar trebuie să ne asigurăm că există.

Nu avem dreptul să uităm de ea pentru că altfel diseminarea noastră nu va avea efect, va fi o simplă acţiune corporală. Dar dacă ne gândim cu toţi cum, prin această acţiune, aducem lumea şi pe noi odată cu ea, către revelarea Creatorului, atunci vom avea succes.

Putem adăuga şi intenţia că, prin asta, aducem mulţumire Creatorului. Dar este deja un grad foarte înalt. Nu vreau să vorbesc încă de asta, pentru că oamenii devin confuzi: „Cine este Creatorul? Despre ce fel de plăcere vorbim?”, etc. Psihologia noastră interioară operează cu asemenea fraze. Nu îi putem da nimic Creatorului, niciun fel de plăcere. Dar spunem aşa pentru că simţim că asta pare să se întâmple în reflexia asupra noastră.

Dacă începem să urmăm acest scop, atunci diseminarea noastră va fi de miliarde de ori mai eficace. Şi asta este cel mai important. Trebuie să mergi să diseminezi cu înţelegerea că astfel aduci un beneficiu enorm lumii, ajutând-o să îl reveleze pe Creator. Mai mult, conexinea dintre noi va deveni şi ea mai mare. Problema este numai în absenţa sau incompleta noastră intenţie.

Din lecţia 5 de la  Congresul de la Vilnius 3/25/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed