Sa alegem dulcele amar al adevarului

Starile de bine si rau nu sunt definite in functie de placerea pe care o simtim de la ele. Starile pot fi bune sau rele in functie de senzatiile sau din perspectivele adevarului si falsului. Fiecare om care incepe sa-si dezvolte genele spirituale (scanteia, Reşimo) percepe fiecare stare in amandoua felurile.

In functie de dorinta lui, omul percepe starea fie ca “dulce” fie ca “amara” fiindca dorinta este un  “animal”, materie simpla. Insa, in functie de scanteia spirituala, el percepe starea ca fiind adevar sau fals.

Mai departe, totul depinde de cat de important ne este adevarul sau amarul, ceea ce este mai important pentru unul, e mai putin important pentru altul. Avansarea noastra depinde de   abilitatea noastra de a tolera amarul de dragul adevarului.

Hai sa spunem ca astazi, pot sa iau zece kilograme de amar, si inca sa pot sa tin adevarul. Asta inseamna ca sunt gata sa merg mai departe. Maine, voi fi gata sa iau chiar cincisprezece kilograme de amar. Amar inseamna ca este impotriva naturii mele, a dorintei de a primi placere, cum s-a intamplat in timpul ultimei Conventii cand am incercat sa ne conectam si ne-am speriat, “Totul in afara de asta!”

Dar, cand noi stim ca adevarul este in aceasta conectare si noi stam sa ne ridicam peste amarul nostru, atunci, data viitoare, vom fi in stare sa o facem. Vom fi in stare sa facem calculul in functie de adevar si fals.

Chiar daca nu sunt gata sa ma conectez, si ma doare si ma sperie sa-mi inving ego-ul si sa ma ridic peste el, inca vad ca e fals, si urasc asta. Nu mai pot sa raman in el.

Pana acum noi nu am avut aceasta ura, dar o sa vina. Atunci vom sparge scutul impur, Klipa, si vom continua. Avem nevoie doar de timp ca sa facem asta.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/17/10. “Esenta religiei si scopul ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: