Să ”ascuțim” calea spre Creator

Totdeauna noi ne restricționăm tot mai mult calea, pentru ca ea să devină mai concentrată și mai ascuțită, transformându-se într-o linie foarte subțire, care conduce la Creator. Apoi, facem numai acele acțiuni, care urmează una după cealaltă și care ne conduc la scop. Pe această linie fină încep treptele gradelor, iubirea pentru prieteni și iubirea pentru Creator.

Cum ajungem în locul unde începe această linie subțire? Este foarte simplu. „Locul” este dorința. Limitați-vă dorința la o singură intenție, la un singur scop și vă veți găsi pe această linie subțire. Lucru principal este să acționați prin intermediul grupului, de dragul dăruirii către Creator, care se află în centrul grupului și, cu siguranță, veți merge pe această linie. (Minutul 22:45)

Nu ne putem înțelege inima, deoarece ea este îmbrăcată cu ”armuri” în mai multe straturi. Creatorul se află în interiorul inimii, dar noi nu simțim acest lucru; simțim doar dorințe superficiale. Este o senzație de neimaginat atunci când Creatorul este descoperit în inima unui om și devine Unul cu inima lui. Acesta este sfârșitul corecției.

Până acum, suntem foarte departe de această stare. Trebuie să ne curățăm inima, îndepărtând toate straturile din ea, pentru a descoperi adevărata inimă ”vie”. Acum are o ”armură de piatră” și, prin urmare, se numește „inima de piatră”. (Minutul 27:44)

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala din 23/01/19, Scrierile lui Rabaș, „Matan Tora” (Dăruirea Torei) paragraf 14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: