Sa Completam un Puzzle: Care Este Mesajul Original?

Baal HaSulam, Prefata la Cartea Zohar”, Paragraful 33 : Deci iata care este problema: Toate aceste imagini şi schimbari incep si se sfarsesc cu impresia sufletelor. Insa, prin voia Domnului, ele apar pe masura ce se afla in el insusi. El face asta pentru a spori si extinde posibilitatea sufletelor in cea mai mare masura, in  conformitate cu Gandul Creatorului, pentru a incanta creaturile Sale.”

Distanta dintre mine si imaginea dorita, pe care mi-o imaginez, ar trebui sa fie umpluta de  cunoastere. Noi trebuie sa facem eforturi pentru a intelege si clarifica si in acest mod sa ne extindem vasele.

In cele din urma, noi dobandim realitatea care este de 620 de ori mai mare decat realitatea initiala, iar aceasta adaugare vine din capatul Partzuf-ului. Dorinta care a fost creata de Creator ramane aceeasi, insa primeste un plus de intelegere si recunoastere, iar prin asta creste in cantitate. Astfel eu dobandesc nu ceea ce am primit de la Creator, ci pe Creatorul Insusi.

Intrebare: Daca umplu aceasta lipsa prin cunoastere, care este rolul sentimentului?

Raspuns: Creatorul doreste de la noi un singur lucru, ca noi sa construim o minte deasupra simturilor astfel incat sa intelegem, sa dobandim si sa il revelam pe El. Prin asta vasele simturilor noastre se extind si ele, pentru ca mintea actioneaza asupra acestora; daca stiu de la care primesc placere, atunci este de 620 de ori mai mare.

Inainte mi s-a oferit o bomboana, pe care nu am vrut sa o gust. Deodata am descoperit ca bomboana mi-a fost oferita de catre o persoana pe care o respect si astfel aceasta capata imediat un alt gust.

Totul depinde de evaluarea noastra. Sa presupunem ca sunteti serviti cu un vin vechi din depozite speciale si ca vi se spune istoria acestuia, caz in care desigur veti  gusta si va veti bucura de fiecare picatura. Insa daca brusc se dovedeste ca totul a fost o greseala si ca vinul a fost scos dintr-un loc obisnuit si era destinat unui supermarket?

Gusturile si preferintele noastre depind de valorile noastre, totul depinde de propria evaluare. Daca apreciez ceva, ii simt gustul. Apoi, in functie de acest gust, evaluez si alte lucruri. Insa, fara evaluarea initiala, sunt ca un computer fara software, doar o bucata de metal. Exista desigur anumite gusturi predeterminate genetic, insa umplerea dorintelor mele este cea care determina setul de valori.

Prin urmare, plusul de 620 de ori imi ofera o evaluare mentala, recunoasterea a ceea ce imi face placere.

Intrebare: Cum as putea sa evaluez corect daca vad o imagine opusa celei de pe lista corecta de prioritati?

Raspuns: Imginea v-a fost data tocmai pentru a o corecta. Eu trebuie sa vad importanta aceluia care imi trimite aceasta forma corupta si care imi ingaduie sa ma corectez. Fara acest puzzle nu as pune partile separate la un loc si nu as dobandi prin acest proces mintea unui artist.

Eu asez aceste piese impreuna si, ca urmare, prin completarea imaginii initiale, descopar mesajul :”Te iubesc”. Si mai mult, acum stiu cine imi spune asta si ce vrea El sa spuna.

Din partea a 3 a Lectiei Zilnice de Cabala 29/05/2012, Baal HaSulam “600,000 Sufelte”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: