Să controlăm realitatea în timpul vieții noastre

Întrebare: Dacă lumea este felul în care eu îmi percep calitățile, ce se va întâmpla cu ea când o să mor?

Răspuns: Trebuie să încercăm să schimbăm realitatea înainte de a muri. Când omul moare, el este eliberat de percepția realității prin simțurile sale fizice.

Dacă nu a obținut simțirea unei alte realități până atunci și nu a început să o perceapă prin alegerea liberă, el nu are nicio altă realitate. De aceea, el trebuie să se întoarcă în această lume, la aceeași stare și primește o altă șansă de a obține controlul realității lui în timpul acelei vieți a lui.

După Înțelepciunea Cabalei, dacă un om transcede percepția realității în interiorul lui și încearcă să fie în ceilalți, el începe să vadă lumea prin ei și atunci imaginea pe care o vede este numită Lumea Superioară. Este așa fiindcă el vede realitatea prin simțurile de dăruire și nu de primire, prin ochii iubirii, nu ai urii.

Începi să urci deasupra corpului tău în funcție de condiția „iubește aproapele ca pe tine însuți” și vei vedea o realitate exterioară ție. Nu este aceeași lume pe care o percepi în tine prin cele cinci simțuri corporale: văz, auz, gust, miros, pipăit. Urci peste ele și simți realitatea exterioară ție, o simți în felul în care este de fapt, în forma ei adevărată.

Până atunci, tu percepi fiecare obiect în interiorul tău, în felul în care este reprezentat de sentimentele și emoțiile tale dar, dacă urci deasupra ta, transecezi limitele corpului tău și percepi totul în felul în care este. Asta înseamnă că simți Lumea Superioară Spirituală.

Din Programul de Radio Israel 103FM din 8/02/2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed