Sa creem modelul unei Lumi Noi

Intrebare: La Conventia din decembrie vrem sa celebram nasterea unei lumi noi. Pe ce ar trebui sa ne concentram?

Raspuns: Trebuie sa ne unim de dragul valorilor pe care vrem sa ne concentram la conventie. Zi dupa zi trebuie sa depunem si mai mult efort ca sa simtim ca traim intr-o lume noua. Trebuie sa actionam, sa ne-o imaginam in relatiile dintre noi, in toate gandurile si actiunile noastre.

Asa cum scrie Baal HaSulam, trebuie sa creem un model pentru noua societate, care va pune bazele noii lumi, si va permite tuturor sa invete din exemplul nostru. Deci haideti sa descoperim aceasta lume noua intai intre noi. Apoi vom vedea ca  sanse la care nici macar nu am visat vor aparea in viata comuna, in industrie, in comert, educatie si asa mai departe.

Nu intelegem foarte bine aceste stadii, deci mai bine ar fi sa le lasam Luminii. Daca faci tot ce poti, restul vine de la sine. Munca noastra este sa depunem efortul, iar oportunitatile vor aparea. Toate eforturile noastre trebuie sa fie indreptate inspre lumea noua, noi relatii, noi societati. Aceasta munca trebuie facuta in fiecare moment al vietii noastre, aranjand si dand tonul in diseminare, in pregatirea pentru conventie, in relatiile dintre grupuri, astfel incat sa ne simtim ca un grup din ce in ce mai mult….

In fiecare zi trebuie sa vedem cum unitatea creste si umple golul dintre dorinta si realitatea curenta. Iar acesta este cel mai important motiv.

Pentru ca, umanitatea se dezvolta conform celor pentru care s-a pregatit, in timp ce noi avem libertatea de a alege si abilitatea de a atrage Lumina, care apoi se va raspandi in intreaga lume si stabileste ordinea in ea. Deci conventia se apropie si totul este foarte serios.

Din partea a 5a a Lectiei zilnice de Cabala  10/30/2011, “Dragostea pentru Creator si dragostea pentru fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed