Sa dai nu înseamnă să impui

Întrebare: Trebuie să-mi întăresc dorinţa pentru a difuza intelepciunea Cabalei. Cu cat mai mare este dorinta mea, cu atât mai mult voi fi în măsură să dau lumii. Cum putem sa dezvoltăm o dorinta atat de mare incat sa se reverse în afara?

Răspuns: Pentru a face acest lucru, ai nevoie sa-ti dezvolti abilitatea de a empatiza cu oamenii şi sa simti durerea lor. Să spunem că te-ai „atasat” de o anumită idee a lui Baal HaSulam, ai decis să dezvălui Creatorul şi sa te unesti cu El. Acum, doresti să impui asta pentru oricine altcineva. Va fi aceasta daruire catre lume?

Dăruind altor oameni inseamna sa împlinesti dorinţele lor, în loc de ale tale. Tu nu-i forţezi să accepte ceea ce este important pentru tine. Dimpotrivă, dorinţele lor devin mai importante pentru tine. Acest lucru este daruire. În caz contrar, doresti să le impui ceva cu forţa.

De exemplu, ei doresc sa se uite la fotbal, dar tu închizi toate stadioanele. „Le voi arata eu fotbal. Voi asfalta toate domeniile. Voi face o lege care interzice jocul de fotbal.” Crezi că în acest fel, timpul lor se va elibera pentru corectarea interioara.. Ai vrea tu. Ei nu doresc nici o corecţie, doresc fotbal.

Crezi că asta este iubirea? Chiar crezi că ceva poate fi dat oamenilor prin forţă? Le distrugi pur şi simplu viaţa. Este oare corect acest lucru?

Sa iubesti pe cineva înseamnă sa-i iei dorinţa şi s-o îndeplinesti. De aceea avem nevoie de un sistem de învăţământ, astfel încât să putem acţiona treptat, uşor şi fără presiune.

Noi trebuie să explicam oamenilor că toate nenorocirile lor sunt cauzate de o lipsa de echilibru cu natura şi de ura faţă de alţii. Acest lucru este exact ceea ce ne face opusi naturii, iar din acest motiv suferim pe diferite niveluri.

Explica lucrurile ori de câte ori apare o oportunitate şi stabileste treptat o comunicare cu cei care inteleg mesajul tău, la un nivel sau altul. Avem nevoie sa mergem la oameni cu lucruri care promit bunăstarea.

De exemplu, este sezonul de vacanta acum. Imparte brosuri la aeroport, la oameni care merg in vacanta, cu ilustraţii pline de culoare şi umor, care, în acelaşi timp exprimă ideea pe care doresti să o transmiti. Fa această broşură plăcută unei persoane pentru a o deschide in timpul zborului sau atunci când trândăveste. Forma sa corespunde cu starea de spirit, în timp ce conţinutul său este atrăgător, promitand o viata buna pentru o data ce se întoarce acasă.

Putem face o astfel de brosura? Până în prezent, nu am făcut acest lucru.

Din partea 5 a Lecţiei zilnice de Cabala 7/12/2011, „Matan Tora (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed