Să depășim impasul

Întrebare: În urmă cu 20 de ani, am venit la tine să fac un scurt film despre Înțelepciunea Cabalei. Nu mă gândeam la nimic legat de înțelesul vieții. Nu mi-a trecut prin cap că am să rămân cu tine.

Am venit și, am văzut că nu era nimic de filmat. Nu existau niciun fel de fire roșii. Nu era niciun fel de apă sfințită. Nu era nicio Stea a lui David. Ai venit, te-ai așezat și ai început să vorbești și, de la a patra propoziție am simțit că am fost acasă.

Știu însă că, la tine, totul la fost diferit, dorința de a înțelege sensul vieții a ars în tine. Cum se întâmpla așa ceva unui om?

Răspuns: Depinde. Fiecare are povestea lui proprie.

Dar, de fapt, dacă îți aduci aminte din copilărie, toți ne-am întrebat „de ce trăiesc oamenii?”, „ce se întâmplă după ce mor?” – etc.

Copiii mici pun de obicei aceste întrebări. Acestea dispar însă, mai ales atunci când dezvoltarea hormonală începe să fie cu totul copleșitoare. După ceva timp, începe să reapară când și când întrebarea despre sensul vieții.

Dar, în lumea noastră, Guvernanța Superioară nu se așteaptă ca noi să fim preocupați de așa ceva așa că, ne împinge la asta prin suferință și lipsă de rost în viață.

Suntem într-un impas care a fost determinat deliberat de Înaltul Management al lumii noastre. Dacă deschidem cărțile de Cabala scrise în urmă cu 4-5 mii de ani în urmă, vedem că a fost scris că lumea va ajunge la final între sfârșitul secolului 20 și începutul secolului 21. Vremea noastră anume trebuie să devină începutul obținerii Lumii Superioare pentru întreaga omenire.

Întrebare: Înseamnă că tu crezi că acest sfârșit este bun?

Răspuns: Ce altceva poate obliga un om să investească efort și să se ridice peste sine? Numai sfârșitul. Altfel, vom rămâne în același nivel animalic de dezvoltare. Dar nu acesta este planul Naturii.

Putem supraviețui în actuala stare încă vreo câteva decade, dar nu este absolut nevoie de asta fiindcă aceștia vor fi ani de suferință intensă, de tulburări, de anxietate și de griji, de sentiment de inutilitate, iar moartea va părea o salvare.

Dacă nu vom face această pătrundere, lumea va trece prin suferințe enorme. Până la urmă, acestea au menirea să ne împingă la următorul nivel mai înalt. Iar dacă noi nu vom face această trecere, atunci o vor face suferințele în locul nostru.

Întrebare: La ce sunt bune explicațiile dacă lumea merge totuși pe drumul ei?

Răspuns: Nu, nu este așa. Există un program al Creației care devine materializat în viață. Toată evoluția noastră este descrisă în cărțile de Cabala, începând cu începutul Pământului, în urmă cu miliarde de ani, până în zilele noastre.

Mult înainte de Darwin, de alți filosofi și oameni de știință, cabaliștii au scris că lumea evoluează după un anume program. Acum, acest program a ajuns la sfârșitul îndeplinirii lui fizice.

În fapt, am ales să facem tot ceea ce era nevoie să fie făcut astfel, știința, cultura, familia și tot în ceea ce este implicat omul în lumea noastră, au ajuns într-un punct mort. Tocmai acest impas este cel care trebuie să ne împingă mai departe.

Întrebare: Dacă totul a fost planificat din start, de ce ar trebui să mai facă omul efort?

Răspuns: Este așa fiindcă trebuie să avansăm noi înșine și să obținem rapid scopul Creației, prin obținerea înțelepciunii, nu din necesitate, ca animalele, fugind din calea suferinței care ne mână de la spate. Ascensiunea noastră la nivelul următor va fi atunci dorită și în bucurie.

Din Lecția de Cabala din 20/09/ 2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: