Sa descolacim lantul Reshimot (genelor spirituale)

Intrebare: Pot grabi descoperirea Reshimot (inregistrarilor spirituale, genelor), sau sunt o valoare constanta?

Raspuns: Coboram in aceasta lume din Lumea Infinitului (Ein Sof), prin cinci lumi si din aceasta lume trebuie sa urcam acum inapoi in Lumea Infinitului. Baal HaSulam descrie asta in detaliu in Introducere la Cartea Zohar. Pe drumul coborarii, Reshimot-urile rupte in acest proces descendent au ramas in noi. Aceasta lume exista de 15 miliarde de ani si, astazi, în 2010, noi suntem primii care incepem urcarea, corectia noastra.

Trebuie sa luam Reshimot-urile rupte si sa le refacem din nou in cele cinci lumi, ABYA şi Adam Kadmon. Trebuie sa facem aceaiasi pasi dar, de aceasta data, sa o facem pe calea corectata. De fapt, acestea nu sunt două cai diferite, in sus si in jos, ci o singura scara, o singura linie. O coboram inconstienti, fara sa stim. Chiar si in aceasta lume nu suntem constienti de ce se intampla.

Chiar si atunci, cand incepem sa fim constienti de Reshimot-urile noastre, nu ştim ce ni se intampla pana cand nu ajungem la un anumit nivel, trecerea Machsom-ului (bariera care ne separa de spiritualitate). Dar dupa Machsom, incepem sa ridicam Reshimot prin lumile Asiya, Yetzira şi Bria catre Malchut al Lumii Atzilut, care este numita Shchina. In Lumea Atzilut, exista un mecanism al corectiei. Acolo noi corectam totul si apoi incepem sa intelegem si sa simtim intregul proces.

Nu alegem Reshimot. Toata lumea are un lanţ de Reshimot si noi trecem prin el, de la prima za la ultima.

Lumina va lucra asupra lor daca noi o trezim. Deci, putem determina numai tempoul prin care se dezvaluie Reshimot. Daca ma alatur unui grup si studiez, daca ma gandesc si ma ingrijesc de el in timpul meu liber, atunci eu imi grabesc dezvoltarea. Pe langa asta, nu conteaza absolut deloc cate ore libere am eu zi de zi. Cineva poate avea 12 si altcineva doar 2; ceea ce conteaza este cum le folosim.

Fiecare este plasat in locul cel mai benefic pentru el sau ea; nu depinde de noi. Totusi, trebuie sa cautam cel mai eficient mod de a ne folosi timpul liber pentru scopul dezvoltării spirituale. Despre asta se vorbeste in articolul Libertatea: fiecare trebuie sa se implice in grup cat mai mult posibil si aici, in unitate, sa ne indreptam mai departe toate eforturile pentru diseminare si studiu.

Acestea sunt principalele noastre actiuni: unificarea in grup si tranzitia de la unitate la diseminare si studiu. Astfel treziti Lumina; restul nu depinde de voi.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 10/15/10, Shamati 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed