Sa devii Primul Ministru al Creatorului

Întrebare: Nu înţeleg care este libertatea pe care trebuie să o dobândim?

Răspuns: Libertatea ne îndreaptă spre obţinerea dăruirii care ne va umple cu plăcere infinită. Scopul este de a obţine cea mai confortabilă stare a existenţei, cu toate că asta presupune ca mai întâi să ne schimbăm şi să ne corectăm.

Creatorul, care este Dumnezeu care face bine, a dorit să creeze o fiinţă pentru a-i dărui plăcere. Şi el ne transmite această plăcere nouă! Totuşi, ca un copil mic, eu visez numai la un singur lucru: ca părinţii mei să-mi dea cadou o bicicletă. Pentru mine, este cel mai frumos vis, dar părinţilor mei le este frică de faptul că aş putea merge cu bicicletă pe drumuri periculoase, printre maşini. În loc să-mi cumpere o bicicletă, ei doresc să învăţ să cânt la vioară. Vedeţi diferenţa?

În mod similar, Creatorul doreşte ca noi să cântăm la vioară, dar noi vrem o bicicletă ca egoismul nostru să meargă cu ea. Totuşi, atunci când avem aceleaşi dorinţe ca El şi ne schimbăm şi realizăm că a cânta la vioară este cea mai mare bucurie, atunci vom obţine toate plăcerile pregătite pentru noi de El. De fapt, Creatorul a pus plăcerea în vioară, nu în bicicletă, iar eu trebuie să-mi schimb dorinţele pentru că nu am altă alternativă. Totuşi, ca rezultat, eu obţin plăcerea aşa cum a fost concepută în planul creaţiei.

Recompensa mea în această lume este de a construi, în mod gradual, mediul necesar pentru mine. Caut şi discern de ce mediu am nevoie pentru a avansa, prin exemplul pe care mi-l dă Creatorul şi, făcând asta, mă construiesc. Din toate oportunităţile date, eu îmi construiesc un ambalaj în care mă pot îmbrăca.

O persoana îşi crează o lume nouă, gradul ei spiritual următor. Nu se dă, pur şi simplu, în mâinile Celui de Sus, permiţându-i să facă tot ceea ce El doreşte. Mai degrabă, ea trebuie să ştie ce fel de persoană vrea să devină, prin ce forţe şi influenţe. Ea se crează ea însăşi şi întreaga lume, din nou.

Este genul de libertate care te face pe tine Creatorul. Începi să înţelegi toate componentele naturii, să le asamblezi ca un nou joc de puzzle, conform cu opinia ta şi să avansezi spre forma Creatorului. Tu construieşti acestă lume. Această liberă alegere îţi dă noi şanse şi instrumente ale percepţiei. Construind-o începi să-L înţelegi şi cunoşti pe Creator, forţa Sa Superioară, programul creaţiei şi legile sale, pe care toată lumea le urmează. Deci, tu poţi controla totul.

Reiese faptul că tu eşti în locul Creatorului şi guvernezi totul. Invitând această forţă să te guverneze, o accepţi şi, cu ajutorul ei, tu stăpâneşti lumea. Vei fi tu şi liberul tău arbitru va fi fundaţia pentru asta. Nu mai eşti tu cel guvernat, ci guvernatorul. Pentru a face asta, trebuie doar să descoperim ce este libertatea noastră.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, Libertatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: