Să facem să fie un an bun

Întrebare: Ce putem face ca anul acesta să fie cu adevărat un an bun pentru noi?

Răspuns: Este foarte simplu. Tora spune: „Am creat înclinaţia rea”. Şi cu adevărat, toate divizările şi spargerile din lumea noastră, toate contradicţiile şi opoziţiile, egoul, lipsa de înţelegere, tot prin ce a trecut umanitatea în istoria sa este, fireşte, opera Creatorului. Omul trebuie să iasă din ego-ul său pentru a îl înţelege pe El.

Oamenii slabi sau foarte egoişti, care sunt gata să calce în picioare întreaga lume, nu sunt atraşi de acest gen de muncă. Pe de altă parte, cei care au ego-uri mari nu sunt satisfăcuţi de această lume şi nu îi interesează. Ei vor să controleze întreaga creaţie, să ştie tot ce se întâmplă şi să descopere totul pentru ca să nu mai existe ceva pe care ei să nu îl ştie, simtă şi să îl controleze.

Revelarea unui asemenea ego în om este cu adevărat un dar de la Creator. Asta înseamnă că omul este gata pentru realizare şi este gata să facă totul pentru a ajunge la asta. Atunci, el ajunge la grupul corect, unde se adună împreună oameni ca şi el .

Grupul este sub influenţa metodei Cabaliste, unde oamenii vin şi trec în cele din urmă prin nişte stări foarte serioase ale egoului care rezistă, dar ei se ridică deasupra lui şi se conectează unul cu altul. Învaţă toate procesele pe propria piele şi simt, descoperă, integrează şi fac tot ce este necesar. În cele din urmă, se formează în ei adevărata imagine a lumii. Construiesc Creatorul în conexiunea dintre ei, pentru că aceasta este calea prin care este El revelat.

Este imposibil să îl revelăm în alt fel, decât prin conexiune. Este o forţă care are nevoie de materie pentru a îl revela pe El în ea.

Electricitatea, de exemplu, poate fi revelată în ceva de forma unui disc care se învârte, un fir care se încălzeşte, sau o explozie. Numai atunci putem spune că există o forţă acolo. La fel este şi cu Creatorul, care este o forţă, fără materie. Trebuie ca noi să îi furnizăm materia, pentru ca această forţă să poată fi revelată conform cu legile fizice precise.

Nu este nimic iraţional sau mistic aici. Nu este religie ci este ştiinţa Cabala. De aceea, toată atenţia şi toate eforturile noastre sunt îndreptate la cum să creăm condiţiile în care poate fi revelat Creatorul. Trebui să adunăm împreună această materie, să strângem părţile ei separate, combinând atributul dăruirii, garanţiei reciproce şi încorporarea reciprocă, pentru ca spiritul să apară în această materie.

O sculptăm o lungă perioadă de timp şi deodată statuia noastră prinde viaţă. Astfel, un om este creat din praf, din materia minerală, devine un om corectat în care am pus viaţă. Sărbătorim de Roş HaŞana această minunată oportunitate care ne-a fost dată.

Din emisiunea de pe Kab TV „Sărbătoarea de Roş HaŞana” din 06.08.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed