Un milion de dolari pentru un gând bun

Întrebare: Cum este cu adevărat posibil să ajungi la recunoaştere răului, să exprimi remuşcare şi căinţă în această lume, unde a devenit o normă să ne facem rău unul altuia, să îi dispreţuim pe alţii şi să înşelăm în fiecare zi?

Răspuns: Umanitatea s-a dezvoltat de-a lungul a mii de ani pentru a ajunge la recunoaşterea răului din timpul nostru. Toată natura din jurul nostru începe să se „rotunjească” şi pune presiune asupra noastră, forţându-ne să ne conectăm la un sistem conectat, similar lumii minerale, vegetale şi animale care este unită într-un singur sistem simbiotic, iar oamenii trebuie să se conecteze şi ei în acelaşi fel. Această stare se creează acum, primat dată în toată istoria noastră.

Cabaliştii au spus că în secolul 20 este timpul în care umanitate va începe să se conecteze. Acum este revelată înţelepciunea Cabala, metoda conexiunii, unităţii şi a corectării. Dar corectarea nu este posibilă dacă nu este revelată ruina, şi de aceea sunt revelate în lume atâtea probleme: ura, separarea, părinţi şi copii care nu pot să găsească un limbaj comun, oamenii care nu se căsătoresc şi nu îşi întemeiază familii sau care divorţează, etc.

Toate acestea sunt semne ale timpului pe care l-au descris Cabaliştii acum mulţi ani. Ura, răul şi separare sunt revelate, iar oamenii caută fiecare oportunitate pentru a se retrage şi a se ascunde, pentru a se despărţii unul de altul. Dar noi trebuie să înţelegem că natura ne obligă să ne unim şi că nu ne lasă nicio şansă. Suntem sub legile naturii. La fel cum nu putem să ne împotrivim legilor fizice, chimice, biologice, anatomice, nu putem să ne împotrivim legilor interne ale comportamentului umane, adică a sufletului.

Înţelepciunea Cabala ne spune despre legile sufletului: cum să îl asamblăm împreună din părţile separate provenite din spargerea lui Adam HaRişon. Trebuie să ne conectăm cu toţi, dar nu prin corpurile fizice ci în dorinţele interioare, pentru a ne completa unul pe altul. Atunci când ne unim şi ne conectăm, apare o creatură virtuală generală, care este numită Adam (Om). Muncim cu toţi pentru această unitate virtuală şi facem eforturi să o îmbunătăţim, iar apoi, înăuntrul ei vom simţii lumea superioară.

Întrebare: Ce pot să fac dacă eu, în atitudinea mea egoistă, blestem pe toată lumea pe acest drum, mă cert cu casierul în supermarket, insult oamenii care îmi sunt aproape…?

Răspuns: Toată lumea se comportă în acest fel. Principalul lucru este să înţelegi ca acest lucru este rău, adică să descoperi ce beneficiu am primi datorită unităţii noastre, cum ar fi un milion de dolari. De exemplu, dacă câtiva oameni se unesc împreuna şi fiecare dintre ei ar primi ca premiu un milion de dolari, toată lumea ar alerga să se unească, dacă ar putea şi ei să primească un asemenea beneficiu din conexiune.

Imaginează-ţi că zece oameni stau împreună la o masă rotundă. Zece este numărul necesar pentru a completă o măsură a conexiunii. Iar dacă ei reuşesc conexiunea, atunci de sus cade un sac pe masă cu 10 milioane de dolari, un milion pentru fiecare.

Atunci realizez că inabilitatea mea de a mă conecta cu alţii este natura mea rea, inamicul meu. Aş fi putut câştiga, dar ego-ul meu nu mă lasă să mă conectez. Numai această recunoaştere lipseşte.

Înţelepciunea Cabala revelează un pic din ce este lumea superioară. Cât de bună este, dar condiţia de a intra în ea este ca noi să examinăm cu atenţie principalul obstacol, egoismul nostru, numit înclinaţia rea. Ne lipseşte doar această recunoaştere: altfel, nu ne gândim că egoismul nostru este rău. Şi acesta este tot scopul pocăinţei, care se obişnuiste să se facă în luna Elul, înainte de anul nou. Pocăinţa este ceea ce revelez în mine ca fiind distragerile împotriva conexiunii cu toată lumea.

Din programul de radio israelian 103 FM din 30.08.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: