Să faci pe toată lumea să se simtă confortabil

562.02Întrebare: Reducerea distanței dintre oameni se caracterizează prin următoarele trăsături: bucurie, dialog constant, unitate, acorduri între ei și respingerea oricărui control manipulativ și dorință de superioritate asupra unei persoane. Cu toate acestea, intensitatea excesivă a motivației descrise – iubire prietenească obsesivă – duce la dizarmonie, nemulțumire și oboseală. Cum să păstrezi distanța, fără să o măreşti?

Răspuns: Acest lucru trebuie făcut în conformitate cu sentimentele oamenilor. În măsura în care se simt confortabil unul cu celălalt, se vor apropia și vor ajusta în consecință distanța dintre ei.

Întrebare: În diferite țări, oamenii definesc și protejează limitele spațiului personal în moduri diferite. Există o mare diferență între Rusia, Europa și Asia.

În plus, există o diferență între bărbați și femei. Bărbații sunt mult mai puternici și mai conștienți de încălcarea distanței. Trebuie să ținem cont de aceste fenomene la cursurile, întâlnirile și congresele noastre?

Răspuns: Învățăm un contingent destul de divers, așa că astfel de lucruri ar trebui luate în considerare, dar în așa fel încât toată lumea să se simtă confortabil.

Întrebare: Știm cu toții că există o distanță între șef și subordonat, profesor și student. Ar trebui să existe o distanță între profesor la cursurile noastre integrale și studenții pe care îi unește?

Răspuns:: Ar trebui să existe, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a varia și de a determina distanța dintre ei și profesor. Profesorul nu trebuie să se amestece în acest lucru. Învățându-i pe oameni și oferindu-le tot felul de sarcini practice, el îi conduce la apropierea maximă, dar în niciun caz prin forță.

Din emisiunea de pe KabTV “Abilități de comunicare” din 30.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed