Să îi ajutăm pe cei care au rămas înţepeniţi într-un singur loc

Întrebare: De ce atunci când devin puternic şi încep să investesc în grup, întâlnesc dificultăţi mărite?

Răspuns: Aceste obstacole mari care sunt puse înaintea ta sunt pentru a te ajuta să avansezi. Astfel, ajungi la o stare când obstacolele devin imense, dar dorinţa ta de a le depăşi este şi ea foarte mare. Totuşi, dacă părăseşti şi eşuezi să depăşeşti anumite obstacole, dorinţa ta nu va creşte şi apoi aceleaşi obstacole vor fi plasate în calea ta şi tu te vei simţi ca şi cum maşina ta s-a blocat şi numai roţile se învârtesc.

Asta înseamnă că nu salvezi timpul ci de fapt îl pierzi în van. Deci, în loc să avansezi în câţiva ani şi să intri în spiritualitate, te vei târî până când vei ajunge acolo în treizeci sau patruzeci de ani, sau poate nu vei reuşi deloc. Ţi se va părea că ţi-ai dedicat întreaga viaţă pentru asta, că ai muncit pentru Creator şi că ai tânjit să îl obţii, dar de fapt nu ai tânjit pentru nimic.

Deci, înainte de congresul conexiunii, am stabilit nişte condiţii externe pentru ca, cel puţin în mod extern, o persoană să fie capabilă să se verifice şi să vadă dacă inveşteşte în avansarea sa sau nu. Participă la lecţiile zilnice? Ia parte la diseminare în fiecare zi? Plăteşte Maaser?

Va trebui ca fiecare să completeze un formular în fiecare săptămână cu ceea ce a făcut pentru grup, pentru a se auto evalua în mod critic. Cum vei avansa dacă nu depui eforturi constante pentru a crea un nou vas înăuntrul tău, pregătindu-l pentru revelarea Creatorului?

Sunteţi într-un sistem, ca un păianjen într-o pânză, şi toate gândurile şi dorinţele voastre care sunt conectate la munca internă, către scopul spiritual, sunt sub influenţa Luminii. Lumina vă influenţează şi vă ajută să avansaţi prin toate problemele, necazurile şi respingerile, deoarece „Tora va ieşi din Zion (rădăcina Ebraică pentru exil)”

Totuşi, nu o vei putea face singur. Dacă nu particip la lecţiile zilnice, nu te gândeşti la diseminare, nu lucrezi împreună cu prietenii, nu completezi chestionarul legat de „ce am făcut pentru grup”, atunci nu avansezi. Nu este doar o cerinţă pentru tine, este doar pentru că vrem să te ajutăm să avansezi cel puţin în mod mecanic, deoarece maşina ta s-a împotmolit, vrem să te mişcăm şi să te obligăm să avansezi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala din 12.07.2012, Scrierile lui Rabash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: