Să îmi dau ego-ul sclaviei

Întrebare: Există tipuri de diseminare care cer ca noi toţi să fim în faţa pubicului. Dar ce se poate face dacă nu toată lumea are abilitatea şi talentul necesar pentru asta?

Răspuns: Ştiu un singur lucru. Dacă vreau să execut o acţiune în mod corect, trebuie să mă pun în mâinile grupului, ca el să decidă şi să determine ce ar trebui să fac. Se poate ca ei să spună: „Stai şi nu fă nimic, deoarece vei strica totul”. Şi atunci asta va fi participarea mea la diseminare.

Pot fi şofer, plasator, lector. Nu contează ce fac. Dar este de preferat ca grupul să decidă pentru mine şi eu să nu decid nimic pentru mine însumi. Asta înseamnă să fii un sclav. Sunt în muncă spirituală.

Şi apoi sunt eliberat de orice îndoieli: Mi s-a spus ce să fac şi eu o fac în cel mai bun şi mai naiv mod, fără ca mintea mea să intre în el. Mintea este doar pentru a înţelege ce vor de la mine şi pentru a îndeplini ce îmi cer în cel mai bun mod, fără să intru în „eu-ul” meu, în iniţiativa mea.

Astfel, trebuie să existe conducători care să includă experţi în diseminare, care să decidă ce trebuie făcut, care să participe şi ei în toate aceste activităţi, pentru a da un exemplu tuturor. Şi toată lumea trebuie să îi urmeze. Iar aceia care nu vor, fac o gaură în barca generală şi nu avem nevoie de ei în grup.

Omul trebuie să înţeleagă că trebuie să se purifice de toate aceste forme de ego, de grija de a nu fi plăcut, de îndoielile legate de a face ceva. Dacă nu poţi face ceea ce grupul a decis, atunci părăseşte grupul. De fapt, tu trebuie să te ridici deasupra animalului tău.

Grupul este mai puternic decât tine şi dacă tu primeşti protecţia lui, atunci execută şi fii fericit că ai acum oportunitatea să o faci. Şi dacă nu, atunci vei rămâne în ego şi nu vei avea vreo şansă să avansezi. În acest caz, nu mai trebuie să îi deranjezi pe alţii. Du-te şi te odihneşte, ne vom întâlni în următoarea încarnare.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala 3/20/14Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: