Sa indepartezi cu scopul de a atrage

Intrebare: Cabalistii vorbesc de pasii ascensiunii spirituale. La care pas devenim stapanii independenti ai destinului nostru? Cand ne va inmana Creatorul fraiele?

Raspuns: Urcarea scarii spirituale este un proces gradual. La fel este si in viata noastra. Cu fiecare an, copiii devin mai independenti, merg la serviciu, se casatoresc, au copii, toate acestea caracterizand o persoana matura.

Odata Rabash mi-a dat urmatorul exemplu. Copii se joaca afara si unul dintre ei dintr-o data trebuie sa plece. “Unde pleci?” intreba ceilalti. El raspunde: “Merg acasa, sa iau o gustare.” Acasa, el deschide frigiderul, nu vede ce cauta si incepe sa se planga mamei lui: “De ce nu ai cumparat ce te-am rugat?” El simte ca “apartine” parintilor, cu toate acestea el exprima dependenta nu independenta lui.

Peste cativa ani tanarul barbat isi viziteaza vecinii. “Ce mai faci? Unde mergi?” intreaba prietenii. “Sotia mea si cu mine ne vizitam parintii care ne-au invitat la cina diseara”. Aceasta este maturitatea: Persoana nu se simte ca un stapan, totusi in acelasi timp el este independent.

Totusi, ca sa fii independent fata de Creator , trebuie sa indeplinesti doi factori: abilitatea de a te purta independent si detasarea. Pe de o parte te retragi constant, dar pe de alta parte tu devii echivalent, aproape de El.

Din prima parte a Lectia zilnica de Cabala 10/1/10, Shamati 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: