Să integrăm egoismul într-un sistem comun

Întrebare: Cum pot fi sigur în practică că toată realitatea este înăuntrul meu?

Răspuns: Trebuie să vrei ca această imagine să apară în tine în mod natural, astfel încât să trăiești în ea. La urma urmei, aceasta este percepţia autentică.

Făcând acest lucru, realizezi în primul rând principiul iubește-și aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu există părţi separate de tine. Toate realitate este in tine si numai egoismul stă între realitate şi tine, ca un obstacol imaginar care te separă pe tine de propriile tale părți.

Prin depăşirea acestui obstacol şi prin stabilirea conexiunilor peste el, corectezi spargerea. Egoismul rămâne şi se pot manifesta chiar mai puternic, în timp ce voi continuați să vă păstrați interconexiunea puternică a tuturor părților deasupra lui, încercând să le uniți în voi. Şi apoi, un Kli (vas) apare, și este de 620 de ori mai puternic decât era înainte de spargere.

Folosiți egoismul ca un rezistor, prin folosirea forţei sale de opoziţie. Nu încercaţi să scurt-circuitați în jurul lui, în schimb, realizați potenţialul său, dar numai cu intentia de a darui. În acest fel Aviut (grosimea vasului egoist) naşte Kashiut (fermitatea ecranului). Cu alte cuvinte, profunzimea, puterea dorinței, naște fermitatea intenţiei.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/30/10, “What Does It Mean that the Creation of the World was in Donation”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: